Korona vei konkurssiin ja kolminkertaisti liikevaihdon: Johanna Saarinen kerää pienyrittäjien koronakokemuksia kirjaan

0
Johanna Saarinen toivoo kirjan voimaannuttavan yrittäjiä ja tuovan konkreettisesti pienyrittäjän arjen esille niille, joille se on vieraampaa.

Kaarinalaisen Painotalo Painolan ja Loistosaaren yrittäjä Johanna Saarinen kerää varsinaissuomalaisten pienyrittäjien koronakokemuksia kirjaan.

Saarinen etsii parhaillaan viittäkymmentä pienyritystä, jotka kertoisivat avoimesti omista ala- ja ylämäistä covid-19-epidemian aikana – yritysmaailman tsunamissa, kuten Saarinen kuvaa.

– Kirjoitin lokakuussa Kaarina-lehden kolumnissa avoimesti ja rehellisesti yrityksemme koronakokemuksista. Positiivista palautetta tuli valtavasti! Varsinkin yrittäjäystävät kertoivat, että tarinan lukeminen oli vertaistukea omille kokemuksille, kertoo Saarinen tiedotteessaan.

Tästä syntyi päätös koota kokemuksista kirja.

Saarisella on myös tunne, että kaikki päättäjät ja palkansaajat eivät ymmärrä, mitä pienissä yrityksissä tapahtuu nyt.

– Suuret yritykset noteerataan mediassa, mutta pienten yritysten kokemukset ovat jääneet paitsioon. Mikro- ja pienyrityksiä on kuitenkin lähes 99% Suomen yrityksistä ja yksinyrittäjiä 68%.

Yli kymmenen tarinaa on jo tullut, ja joukosta löytyy sekä konkurssiin menneen yrityksen että liikevaihtonsa kolminkertaistaneen yrityksen tarina.

– Olen itkenyt lukiessani ja saanut iloa muiden menestyksestä, kuvailee Saarinen.

Saarinen pyytää yrittäjiä kirjoittamaan omista kokemuksistaan. Aikaa on joulukuun puoleenväliin asti. Hän on koonnut kysymyspatteriston kirjoittamisen avuksi.

– Ammattilaisen tekstiä en odota, vaan yrittäjän kynästä tulevaa, samaistuttavaa tarinaa poikkeuksellisesta arjesta, hän määrittelee.

Myös Painolan koronakokemukset tulevat mukaan kirjaan.

Ohjeet oman tarinan kirjoittamiseen saa lähettämällä Saariselle sähköpostia johanna@loistosaari.fi.