Kortit ennustavat vuoteen 2021 huijauksia, kunnianhimoisia päättäjiä sekä adrenaliinin virtaamista suonissa

0
Tarot-korttien näkemys koronaepidemiasta: karanteeneja, stressiä, kipeitä uhrauksia ja vilpillisyyttä.

Viranhaltijoiden ja poliitikkojen toimenkuvaan ei syystä tai toisesta ole suoraan kirjoitettu, että tärkein heiltä vaadittu kyky on kyky ennustaa. Mikäli tulevaisuutta ja ihmisten käyttäytymistä ei nähdä ennalta, yhtäkkiä moottoriteiden liittymät ovat tukossa ja sairaalat niin täynnä, että potilaat joudutaan käännyttämään pois ovelta – tai rahat on tuhlattu hulppeisiin maanteihin ja teho-osastoihin, joita kukaan ei tarvitse. Silloin varoja ei riitä sinne, minne pitäisi.

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa (toisin kuin kärkäs arvosteleminen jälkikäteen). Kaarina-lehti päätti pyytää uuden vuoden lähestyessä apua henkilöltä, joka on kouliintunut ennustamiseen.

Tämä henkilö on Laventeli-Liisa . Hän katsoo tulevaisuuteen Tarot-korteilla.

Siviiliammatissa hän asuu Piispanristillä, on töissä Koristossa ja tunnetaan ihan toisella nimellä, mutta niistä emme ole kiinnostuneita nyt. Laventeli-Liisa saa paljastaa muutaman seikan ensi vuodesta.

Tosin Tarot-korteilla on kyseenalainen maine: jotkut ovat niiden avulla manipuloineet suuria rahasummia hyväuskoisilta. Toisaalta huijarit käyttävät välineinään yhtä hyvin Tarot-kortteja kuin sähköpostia ja mitä tahansa muutakin. Kuluttajariitalautakunnan mukaan kuluttajan tulee lähtökohtaisesti itse ymmärtää ennustuspalveluiden olevan viihdettä.

– Ennen kaikkea Tarot on itsetutkiskelun väline, miettii Laventeli-Liisa.

– Oikeastaan ihminen tietää vastaukset itse, mutta kortit nostavat esiin asioita, joita ei muuten tulisi käsitelleeksi. Korttien vastauksethan sopivat jokaiselle.

Miten Kaarinassa käy koronaviruksen kanssa?

Ensin on katsottava mennyttä ja tätä hetkeä. Toimittaja poimii pakasta esiin kolme korttia.

Menneen kortista kääntyy näkyviin sauvojen sisälle aidattu mökki.

– Menneessä näyttäisi olleen paljon raskasta oloa ja mielipahaa. Ihmisillä on ollut kahlehdittu olo. Kortti kuvaa hyvin sitä, miten ihmiset ovat olleet kotona karanteenissa, Laventeli-Liisa tulkitsee.

Käännetään esiin tämän hetken kortti. Näkyy sauvoja uhkaavasti pystyssä. Laventeli-Liisa tarkistaa kirjastaan, mitä Tarot-perinteessä tästä kortista on kerrottu.

– Juuri nyt Kaarinassa ihmisillä on raskaita velvollisuuksia ja stressaavaa aikaa, vaikeita tehtäviä tekemättä. Nyt maksetaan kovaa hintaa, ja paljosta on täytynyt luopua, hän kuvailee.

Entä alkava vuosi, tuleva?

Ei näytä hyvältä. Kortista kääntyy esiin käyriä miekkoja. Laventeli-Liisa menee vakavaksi.

– Tämä on vilpillisyyden kortti. Tämä on yksi Tarotin raskaimmista korteista, hän sanoo.

– Muihin on vaikea luottaa. Jotain täytyy menettää, jotta voisi saavuttaa tavoitteen. Ihmisten on uhrattava ja ponnisteltava paljon.

Kuulostaa siltä, että koronarokote ei ole ensi vuonna tuomassa helppoa helpotusta. Huijauksia, epäluuloja ja kipeitä uhrauksia on luvassa. Ikävä kyllä tältä näyttää tuleva kevät virallisempienkin arvioiden mukaan.

Kaarinan talous on vinossa: kulut ovat suuremmat kuin menot. Mitä pitäisi tehdä?

Katsotaan jälleen menneeseen. Esiin nousee hirtetty mies.

Kortti ei tarkoita ihan niin hurjaa menneisyyttä kuin maallikko kuvittelisi.

– Kaarinan taloudessa on ollut nuoralla tanssimista ja epävarmuutta. Yksilö ei ole voinut vaikuttaa asioihin. Päätökset ovat kiristäneet tunnetasolla. Todennäköisesti on jouduttu uhraamaan jotain, jotta olisi saavutettu jotain arvokkaampaa, ja monet ovat pahoittaneet mielensä. Kortti neuvoo, että ei olisi saanut pyristellä vastaan vaan olisi pitänyt hyväksyä asiat, Laventeli-Liisa kertoo.

Tämän hetken kortista tulee esiin taikuri, joka taikoo pöytänsä ääressä.

– Kortti merkitsee uutta alkua, uuden syklin käynnistymistä. Juuri nyt määrätietoisuudella, aloitekyvyllä ja omaperäisyydellä saavutetaan paljon. Kortti kuitenkin neuvoo pitämään varansa, Laventeli-Liisa paljastaa.

Tulevan kortissa esiin kääntyy miekkakuningatar.

– Kuningatar, kuningas ja lähettikortit viittaavat yleensä johonkin yksittäiseen henkilöön, tässä tapauksessa naishenkilöön, pohtii Laventeli-Liisa.

– Tämä nainen on jollain lailla avainasemassa siinä, lähteekö Kaarinan ensi vuoden talous hyvään vai huonoon suuntaan. Nainen osaa pitää päänsä kriiseissä kylmänä, hänellä on tarkka havaintokyky eikä häntä kannata aliarvioida. Hän on itsenäinen, älykäs ja rationaalinen.

Ehkä korttien mielestä Kaarinassa joku naispäättäjä tekee ensi vuonna budjetin kanssa ratkaisevat, tärkeät siirrot – tai kortti viittaa Kaarinan kaupunkiin, Kaarina kun on naisen nimi. Luonnekin sopisi Kaarinan maineeseen kuin nakutettu.

Miten kevään kuntavaaleissa käy?

Ensin katsotaan menneeseen. Yllättäen esiin tulee jälleen hirtetty mies. Tarot-kortit ovat siis todella vahvasti sitä mieltä, että Kaarinan päätöksenteossa on aiemmin ollut nuoralla tanssimista, epävarmuutta ja tunnetasolla kiristäneitä päätöksiä.

Nykyisen hetken kortista tulee esiin maljoja.

– Tämä kortti kertoo sitoutumisesta, rakkaudesta, ymmärryksestä, sopusointuisista suhteista ja emotionaalisesta tyytyväisyydestä. Vastakohdat täydentävät toisiaan, kilpailu päättyy.

Päätöksenteon ilmapiiri vaikuttaa siis nyt olevan auvoinen verrattuna aiempaan. Entäpä ensi kevään vaalien jälkeen?

Esiin kääntyy hallitsijan kortti.

– Tämä on esimiesten ja päättäjien kortti. Kortti merkitsee itsetuntoa ja pystyvyyttä, kunnianhimoa ja kunniallisuutta, arvokkuutta ja vaikutusvaltaa, kertoo Laventeli-Liisa.

Kaarinalaiset ovat siis korttien mielestä saamassa pystyvät ja vaikutusvaltaiset uudet päättäjät.

Kaarina 2021

Esiin otetaan vielä yksi ainokainen kortti. Miltä näyttää Kaarinan vuosi 2021 yleisesti?

Sauvojen keskellä on luolamies. Taustalla näkyy vuori. Ollaanko Kaarinassa siis taantumassa luolamiehen tasolle?

Ei.

– Kortti merkitsee innostavia haasteita, jotka saavat adrenaliinin virtaamaan suonissa, kilpailua, tarvetta näyttää, mihin pystyy, kertoo Laventeli-Liisa kirjaa vilkaistuaan.

Kuulostaa kiinnostavalta vuodelta!

– Toisaalta vaikeuksia voi tämän kortin mukaan olla luvassa, ja ihmisten kanssa pitäisi osata myös neuvotella, Laventeli-Liisa varoittaa.