Lähde tonttupolulle tai ratkaise kuusen arvoitus

0
Kaarinan metsiin on tehty tonttuaiheisia teemapolkuja. Osa poluista on merkitty myös heijastimin. Arkistokuva Lennart Holmberg

Kaarinassa monet liikuntapaikat on turvallisuussyistä suljettu, mutta ulkoa löytyy monenlaista tekemistä koko perheelle. Eri puolille kaupunkia on tehty teemapolkua, joista osa on merkitty heijastimin. Joulunajan teemapolkuja voi kiertää 10. tammikuuta asti.

Tonttupolut tehtävineen löytyvät Piikkiön Linnavuorelta, Littoistenjärven uimarannan lähimetsästä, Pyhän Katariinan poluilta Vaarniemen kallion ja näkötornin läheltä, Hovirinnan kuntoradan varrelta sekä Kuusiston koulupolun etelänpuoleiselta metsäosuudelta. Näistä Littoistenjärven ja Vaarniemen kallion tonttupoluilla on heijastimet ja Linnavuoren ympyräreitti on merkitty heijastavien maalimerkein.

Lisäksi Nunnan kuntoradan metsästä sekä Tuorlan esteettömän luontopolun varrelta löytyy heijastinpolku tehtävineen. Samoin Kesämäen leikkipuiston metsän tähtipolulla on heijastimin merkittyjä tehtäviä. Tuorlan alueelta löytyvät myös Lasten luontopolku ja Aikavaelluspolku.

Rauhalinnan luontopolun varrelle on tehty talvinen Hyvinvointipolku mielen maisemiin kaiken ikäisille. Kaarinan keskustan joulukuuseen on ripustettu arvoituksia ja riimitehtäviä.

Tarkemmat tiedot teemapoluista löytyvät Kaarinan kaupungin verkkosivuilta. Joulunajan teemapolut on toteutettu Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kulkijoiden, Metsämörriohjaajat ry:n, Suomen Ladun ja Kuusiston Linnanyrjänät ry:n yhteistyönä.