Maakuntahallitus kiirehtii Kirjalansalmen sillalle rahoitusta

0
Kirjalansalmen riippuköysisilta on valmistunut vuonna 1963. Arkistokuva Juhani Peltonen

Maakuntahallitus vaatii Kirjalansalmen siltaan rahoitusta heti ensi vuoden ensimmäisestä lisätalousarviosta. Uutisissa kerrottiin viime viikolla Varsinais-Suomen Ely-keskuksen tuoreesta arviosta, jonka mukaan silta on tullut elinkaarensa päähän. Liikenteen rajoituksilla on tarkoitus taata liikennöinnin turvallisuus uuden sillan valmistumiseen saakka.

– On toimittava heti, sillä käytöstä poistuva silta ennen uuden valmistumista olisi vakava isku Varsinais-Suomelle ja koko maan rakennusteollisuudelle, maakuntahallitus muistuttaa maanantaisessa kannanotossaan.

Kirjalansalmen riippuköysisilta on valmistunut vuonna 1963. Siltaa ei ole sen huonon kunnon vuoksi mahdollista korjata, vaan nykyisen sillan itäpuolelle rakennetaan uusi leveämpi ja korkeampi silta. Sillan yleissuunnitelma on laadittu ja tiesuunnittelu käynnissä.

– Uuden sillan rakentaminen on syytä aloittaa heti suunnittelun valmistuttua. Rakentaminen ja sitä pohjustava rakentamissuunnittelu vaativat hallitukselta 85 miljoonan euron investointipäätöksen, maakuntahallitus toteaa.

Saaristotiellä, Kaarinan ja Paraisten rajalla, sijaitseva Kirjalansalmen silta on ainoa tieyhteys Paraisille ja reitti Turunmaan saaristoon. Maakuntahallitus korostaa, että sillan merkitys maakunnan asukkaille ja elinkeinoelämälle on suuri. Sillasta riippuu kansalliselle huoltovarmuudelle ja rakennusalalle kriittisen raaka-aineen toimitusvarmuus.