Mielipitei: Miksi Kaarinan kaupunki ei liputtanut Mannerheim-ristin ritarin vuoksi?

0

Lauantaina 28.11 sisäministeriö julkaisi toiveen, että koko maa yhtyisi suruliputukseen Mannerheim-ristin ritarin Tuomas Gerdtin hautajaisten johdosta ja samalla kaikkien Mannerheim-ristin ritarien muiston kunniaksi.

Lauantai-aamupäivällä ajellessani naapurikaupungista kotiin Kaarinan keskustaan tuli katseltua, moniko oli noudattanut pyyntöä yhtyä liputukseen. Aika moni kerrostaloista ja jonkin verran myös omakotitaloista oli tehnyt toivotulla tavalla.

Kaarinan keskustaan tullessa oli surullista nähdä, että kaupungin talon lipputangossa ei ollut lippua muistuttamassa ritarien suuresta työstä kansakuntamme hyväksi. Vaiva olisi ollut pieni, kunnioitus sitäkin suurempi.

Keijo Tapper
Sotaorpo ja seniorikansalainen

Vastaus mielipiteeseen: Liputussuositus tuli liian myöhään

Sisäministeriön liputussuositus tuli niin pienellä varoitusajalla, että emme ehtineet järjestää asiaa. Minä sain tiedon suosituksesta vasta lauantaina 28.11. noin kello 15 aikoihin.
Vakiintuneet ja viralliset liputukset hoidetaan vuorolistan mukaisesti. Tieto muista liputuksista tarvittaisiin mielellään 2–3 työpäivää ennen toivottua päivää.

Juha Kilpinen
Kiinteistönhoidon työnjohtaja, Kaarinan kaupunki