Pahimus: Kun jouluruuat keksittiin

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

”On muuten hyvää puuro- yääääh! Mikä täällä on? Manteli!” ”Hups, putosiko sinne – öö, se on perinne, se joka saa joulupuurosta mantelin, menee tänä vuonna naimisiin!” ”Mä olen naimisissa.” ”Niin siis ei kun se, joka saa mantelin, saa toivoa. Tai se saa tänä vuonna rahaa. Juu juu, aina ollut tällanen perinne, en pudottanut sinne mitään vahingossa!”

”Oho, perunamuussi jäi lämpimään koko päiväksi… huomaako joku… maistuu tää vähän oudolta. Tämmöstä imelää. No mä laitan tän uuniin vielä, jos menis paremmaks.” ”Mitä ihmettä tää on?” ”Tää on tämmönen… imel…letty perunalaatikko. Juu-juu, on tää perinne!”

”Hups, kermavaahtoon roiskahti punajuurilientä. Jos mä sekoitan, niin ehkä se häviää… oho. Joo-o, tän väristä tän pitikin olla!”

”Voi pahus, mä unohdin pistää lohen uuniin… joo joo, raakana tää on aina meillä päin syöty!”

”Apua, lanttuhöyste jäi uuniin koko illaksi… eeeei se vahingossa jäänyt, sen pitikin olla siellä tuntikaupalla!”

”Eiks sun pitänyt ostaa teurastajalta meille juhlapaisti?” ”Ei siel ollu enää muuta. Sanotaan sun vanhemmille, että mun kotipitäjässä juhlittiin tällä Vapahtajan syntymää.” ”Tällä?” ”No on tää ainakin tosi iso…” ”Miten mä selitän, että me juhlistetaan Kristusta sian pyllyllä? ” ”Keksitään sille joku muu nimi!” ”Vähän on kinkkistä nyt.” ”Toi oli hyvä! Tän nimi on jatkossa kinkku.”​