Pyydyskalliontien alkuosan nimeksi Kotilantie

0
Pyydysmäen alueen asukas ehdotti Pyydyskalliontien alkuosan nimeämistä uudelleen, jolloin alkuperäisen Pyydyskalliontien ja asemakaavassa osoitetun Pyydyskalliontien loppuosan nimi ja osoitenumerot säilyisivät ennallaan. Arkistokuva Salon Seudun Sanomat

Nunnan Pyydysmäessä tehty asemakaavan muutos on aiheuttanut yllättävän katujen nimeämisongelman. Uudessa asemakaavassa Pyydyskalliontie ja Pyydyspellontie on osoitettu kulkemaan eri tavalla kuin aiemmin.

Asemakaavassa Pyydyspellontien alkuosa nimettiin uudelleen Pyydyskalliontieksi ja vanha Pyydyskalliontie jatkuu suoraan tästä.

Tämä on aiheuttanut haasteita osoitteiden antamiseen, sillä kaikkien talojen numerointi menisi uusiksi. Asukkaita huolestuttaa, että aiemmin jollain kiinteistöllä ollut osoite tulisi osoitteenmuutoksen jälkeen osoitteeksi toiselle kiinteistölle. Pelkona on, että tämä aiheuttaa sekaannuksia esimerkiksi postinjakelussa.

Pyydysmäen alueen asukas teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen, jossa hän ehdottaa Pyydyskalliontien alkuosan nimeämistä uudelleen, jolloin alkuperäisen Pyydyskalliontien ja asemakaavassa osoitetun Pyydyskalliontien loppuosan nimi ja osoitenumerot säilyisivät ennallaan.

Kaupunkikehityslautakunta esittää Pyydyskalliontien alkuosan ja sen jatkeena olevan kevyen liikenteen väylän nimeksi Kotilantietä. Nimi on johdos kaupungin omistamasta Metsä-Kotila-nimisestä tilasta, joka sijaitsee kadun välittömässä läheisyydessä.

Ennen lopullista osoitteenmuutosta asiassa kuullaan vielä asianosaisia.