Rakkaimmat joulukoristeet: Suomalainen ja karibialainen joulu tutuiksi

0
Sibel Kantola ja Aarikan tontut

Kaarina-lehti pyysi lukijoilta kuvia ja tarinoita rakkaimmista ja koskettavimmista joulukoristeista.

Pikkujoululahja appivanhemmilta

”Tässä on kaksi Aarikan joulutonttua. Saimme nämä koristeet muistaakseni vuonna 2000, kun olin juuri muuttanut Suomeen. Appivanhempani tulivat viettämään pikkujoulua meidän kanssamme ensimmäiseen asuntoomme Suomessa, Vaasaan. Saimme siis joulutontut ensimmäisinä joulukoristeina. Minusta ne näyttivät niin söpöiltä. Niistä tuli kiva ja kodikas olo, vaikka Suomi ja suomalainen kulttuuri olivat uusia asioita minulle. En edes tiennyt suomalaisesta tonttuhahmosta mitään.

Olin asunut viisi vuotta Amerikassa, missä tontut eivät olleet niin söpöjä ja vaatimattomia kuin täällä. Minusta tuntui, että Suomessa tonttuihin ja jouluun sisältyy paljon enemmän kuin Amerikassa. Suomessa on joulun aikaan kodikasta, rauhallista, ystävällistä, lämmintä ja syvästi lempeää, jotenkin vaatimattomalla tavalla taikamaista jouluna! Ainakin minä koen niin.”

Sibel Kantola

Mökki Galleria

Muisto Karibialta

”Tämä kuusenkoriste on muisto Karibian-risteilyltä. Pääsin ensimmäiselle Karibian-risteilylle, kun täytin 50 vuotta. Sen jälkeen olemme vaimon kanssa tehneet useita risteilyjä ympäri maailmaa. Poikamme Markus työskentelee Staff kapteenina Royal Caribbean International -varustamolla.

Matkamuistoksi ostetut joulukoristeet tuovat mieleen Karibian saarten lämmön ja ystävälliset, aidot ihmiset. Karibialla on jouluna täysi kesä, mutta koristeltuja, muovisia joulukuusia näkee runsaasti. Vaimon toiveesta olemme viettäneet aina joulun Suomessa, mutta joskus olemme lähteneet reissuun heti joulun jälkeen.

Tavallinenkin ihminen tuntee Karibialla olonsa vähän paremmaksi, koska palvelu on niin hyvää. Viikon mittaisella reissulla näkee monta erilaista paikkaa, kun laiva pysähtyy 4-5 satamassa.

Tänä vuonna risteily jäi väliin koronapandemian takia, mutta matkustamista en aio lopettaa. Heti, kun saan rokotteen, lähden Espanjaan.”

Matti Alander

Kaarinan kaupunginhallituksen pj (kok.)