Rakkaimmat joulukoristeet: Veljentytön jouluomena ja varovaiset leikit

0
Johanna Metsämäen huovutettu omena on lahja veljentyttäreltä.

Kaarina-lehti pyysi lukijoilta kuvia ja tarinoita rakkaimmista ja koskettavimmista joulukoristeista.

Kovia kokenut jouluomena

”Minulle joulussa tärkeintä ovat ehdottomasti läheiset, ystävät sekä yhdessäolo. Parhaimpia lahjoja ovat kaikki sellaiset, joiden takana on huomaavainen ajatus ja aito välittäminen. Ilahdun erityisesti itse tehdyistä lahjoista tai sellaisista, joissa tullaan tekemään asioita yhdessä. Myös rakkain joulukoristeeni on veljentyttöni itse tekemä.

Tämä huovutettu jouluomena on jo hieman kovia kokenut, mutta kulkee silti mukanani toivottavasti vielä ainakin toiset 15 vuotta.”

Johanna Metsämäki

Kaarinan Yrittäjien vuoden 2021 puheenjohtaja

Mistä löytyy kalenterikynttilöitä?

”Tämän tontun olen ostanut vuonna 1974 eli silloin kun minulla oli ensimmäinen oma koti ja ensimmäinen joulu omassa kodissa. Joka vuosi kyseinen tonttu pääsee paraatipaikalle tuomaan joulumieltä. Nyt on tulossa 46. joulu, jolloin tonttuni tuo iloa ja muistoja!

Samoin kuvan kalenterikynttilä on kuulunut joulunalusodotukseen jo tuon saman 46 vuotta. Joka päivä aamukahvia juodessa poltan yhden kalenterinumeron piiloon.

Kynttilä on ollut tismalleen samanlainen koko tämän ajan, ja nyt on jo ongelmaa, kun samanlaisia kynttilöitä ei tahdo mistään löytyä. Itselläni on vielä 7 kappaletta jäljellä, eli seitsemäksi jouluksi näitä riittää vielä!”

Riitta-Liisa Lehtonen

Lapsena sai leikkiä varovaisesti tontulla

”Toisen kuvan tontut ovat iältään noin 40 vuotta vanhoja. Tontut olivat esillä joka joulu lapsuudenkodissani. Kookkaamman tontun kanssa sain jopa leikkiä, kunhan koskin sitä hieman varoen. Toinen tonttu oli hauraampirakenteinen ja toimi vain koristeena.

Äitini poismenon jälkeen viisi vuotta sitten molemmat tontut muuttivat minun aikuisen ajan kotiini ilahduttamaan oman perheeni jouluja. Toivon, että jonain päivänä tontut saavat jälleen uuden kodin jonkun kolmen lapseni omasta kodista. Kenties siellä on myös pieniä sormia tunnustelemassa kookkaan tontun pehmeää nuttua ja sileää partaa.

Toisessa kuvassa on lasteni lapsuudenaikaisia tärkeitä itse tehtyjä joulukoristeita. Joulusukan teki vanhin pojistamme, kuten myös pienen tontun, jonka hän valmisti ollessaan ensimmäisellä koululuokalla koulun vintillä.

Tonttutytön on valmistanut tyttäremme Mirva ala-asteella. Tontussa näkyy monta aikaa vienyttä pientä yksityiskohtaa, kuten pieni lahjasäkki.

Edellä mainitut taiteilijat ovat tänä päivänä 25 ja 30 -vuotiaita.

Nämä aikuiset lapset, 20-vuotiaan pikkuveljensä kanssa, ovat minun ja mieheni tärkeimpiä jouluilon tuottajia.”

Margit Roininen