Stera sulkee tehtaansa Kaarinassa

0
Stera sulkee Kaarinassa Asessorinkadulla sijaitsevan tehtaansa. Samassa osoitteessa toimii myös Varsinais-Suomen Kotikolmoset Oy, jonka toimintaan Steran sulkemispäätös ei vaikuta.

Mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistaja Stera Technologies sulkee Kaarinan tehtaansa toukokuun loppuun mennessä. Yhtiön Kaarinan, Paimion, Turun ja Tammelan tehtailla käynnistettiin lokakuussa yhteistoimintaneuvottelut, jotka johtivat varatoimitusjohtaja Jarkko Vähä-Tahlon mukaan kaikkiaan kahdeksan työntekijän irtisanomiseen.

Kaarinan yksikössä työskentelee 12 työntekijää, joista yhdeksän siirtyy töihin Steran Paimion tehtaalle ensi kevään aikana. Kolmen työntekijän työt päättyvät kokonaan.

Yhteistoimintaneuvottelujen syynä on koronapandemia, joka on aiheuttanut kysynnän laskua Steran asiakkaille, ja on näin heijastunut myös Steran liiketoimintaan.

– Syksyn aikana yhtiön johdossa on vahvistunut käsitys, että kysynnän lasku tulee olemaan pitkäaikainen ja nousu hidasta. Sen vuoksi yhtiössä päätettiin käynnistää yhteistoimintaneuvottelut konsernin kulujen karsimiseksi, Vähä-Tahlo perustelee.

Vähä-Tahlo ei halunnut kommentoida, miten suuria säästöjä Kaarinan tehtaan lakkauttamisesta syntyy. Hän toteaa säästötavoitteiden olevan yhtiön sisäisiä.

Kaarinan tehtaan työntekijä, joka haluaa pysyä nimettömänä, kuvailee tämänhetkisiä tunnelmia apeiksi.

– Kyllä täällä aika hiljaisia miehiä on, kun on parikymmentä vuotta tehty töitä naamat vastakkain.

Stera Technologies perustettiin vuonna 2007, kun Kaarinassa toiminut Elektromet Yhtiöt Oy, Hihra Oy ja Levyosa Oy yhdistyivät. Nykyisiin Asessorinkadulla sijaitseviin tiloihin yhtiö muutti vuonna 1995. Kaarinan tehtaalla on valmistettu pääasiassa ohutlevymekaniikkaa ja hitsattuja rakenteita sopimusvalmistuksena yhtiön asiakkaille.

Stera-konserni työllistää nykyään noin 550 henkilöä Suomessa ja noin 220 henkilöä Virossa.