Finlandia-hymni ei soikaan linnanraunioilla tai Littoistenjärvellä – Itsenäisyyspäivää vietetään vain verkossa

0
Kuva CCL-kuorosta vuodelta 2018.

Kaarinassa oli tarkoitus järjestää hienoa ohjelmaa itsenäisyyspäivänä. Kaarinalaistaustaisen CCL-kuoron piti laulaa Jean Sibeliuksen Finlandia-hymniä muun muassa Kuusiston linnanraunioilla, Littoistenjärvellä sekä Piispanristillä Hartwallin entisellä tornitalolla. Toisin kuitenkin kävi.

Aluehallintovirasto rajasi, että pahentuneen koronaepidemian vuoksi ulkonakaan ei saa järjestää yli 20 henkilön tapahtumia. Kuoron ja kuvaajan lisäksi hymniä olisi saanut tulla kuuntelemaan vain yhdeksän henkilöä, kertoo Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino.

Sekä hymni että muut itsenäisyyspäivän juhlallisuudet siirrettiinkin Kaarinassa nyt kokonaan verkkoon.

Linkki CCL:n Finlandia-hymniin ja puheisiin löytyvät tulevana viikonloppuna osoitteesta kaarina.fi/tapahtumat. Lähetys on katsottavissa itsenäisyyspäivästä kahden viikon ajan.

Juhlapuheita pitävät Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta sekä SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Kalle-Pekka Mannila.

Lisäksi kaupungin edustajat käyvät laskemassa itsenäisyyspäivän sankarivainajille seppeleet hautausmailla ja muistomerkeillä Kuusistossa, Piikkiössä ja Turussa.