Tartuntoja Piikkiön yhtenäiskoulussa ja Kuusiston päiväkodissa – Uusia koronatapauksia Kaarinassa paljon mutta kasvu hidastui

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Uusien vahvistettujen koronatartuntojen määrä pysyy Kaarinassa korkealla. Toisaalta kasvu ei enää ole kiihtynyt. Sairaanhoitopiirin ja aluehallintoviraston ankarat koronarajoitukset vaikuttaisivat purreen.

Uusia tapauksia ilmaantui viime Kaarina-lehden julkaisun jälkeen 24, vain hieman enemmän kuin edellisellä viikolla.

Koronatartuntoja on ollut tämän vuoden aikana Kaarinassa yhteensä 119.

Kaarinassa oli jälleen koulutartuntoja. Yksi positiivisista näytteistä annettiin Piikkiön yhtenäiskoulusta, ja koulussa sekä koulun harrastuksissa altistui yhteensä 30.

Lisäksi Kuusiston päiväkodissa oli tartunta, ja altistuneita on 28.

Koulut siirtyivät edellispäivänä etäopetukseen. Muutoksen vaikutus näkyy koronaluvuissa ensi viikolla.

Kaarinan johtava lääkäri Antti Sandén kertoo, että toistaiseksi – ja onneksi – koronavirus on Kaarinassa nuorten aikuisten tauti. Iäkkäiden ja riskiryhmäläisten keskuudessa epidemia ei ole ainakaan vielä levinnyt.

Epidemian kiihtymisen vuoksi Kaarinan terveyskeskus on ollut kuormittunut.

– Kun joudumme hoitamaan runsaasti asioita, joita normaalisti ei olisi, aina se on muualta pois. Sitä, mitä on totuttu tekemään väestön terveyden eteen, ei nyt pystytä tekemään, luonnehtii Sandén.​

Toisaalta avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen kertoo, että lääkärin vastaanottoja ei ole jouduttu perumaan. Myös laboratorion resursseja on saatu korjattua, ja odotusajat sinne ovat hieman lyhentyneet.