Vanhemmat pettyivät: Miksi jouluruoka loppui kesken?

0
Koulujen jouluruoka loppui ennen kuin ruokahaku ehti kunnolla edes alkaa.

Kaarinan lukion pihalla viime viikolla järjestetty jouluruokajako kuumensi tunteita sosiaalisessa mediassa. Useat pettyneet koululaisten vanhemmat kommentoivat jääneensä ilman ruokaa, vaikka olivat paikalla tiistaina heti kello 16 jaon alkaessa. Vanhemmille lähetettyä Wilma-viestiä moitittiin sekavaksi. Osa vanhemmista ihmetteli, miksi paikalla olisi myös vähävaraisia hakemassa ruokaa.

Wilma-viestin mukaan jouluruokaa piti jakaa kello 16–18, mutta hakijoiden mukaan jaettava ruoka loppui heti neljältä. Miksi ruokaa oli varattu niin vähän?

– Ruokapalvelut ovat lahjoittaneet kouluilta jääneen jouluruuan SPR:n paikallisyhdistykselle lahjoitettavaksi, mikä huoltajille menneessä viestissä kerrottiin. SPR:lla oli siis jaettavana se määrä, joka oli jäänyt yli ja olisi muuten mennyt pahimmillaan hävitettäväksi, johtava rehtori Emmi Virtanen selventää.

Oliko jouluruokajako tarkoitettu ainoastaan koululaisille vai saivatko ruokaa hakea myös vähävaraiset?

– SPR jakaa ruokaa kaikille omien toimintaohjeidensa mukaisesti. Ruuanjaosta infottiin niin tukea tarvitsevia kuin lapsiperheitä.

Liittyvätkö jouluruokajako ja etäopetuksessa olevien koululaisten ruokajako jotenkin toisiinsa?

– Nämä ovat kaksi eri asiaa. Etäopetukseen siirtyvien ruokajakelusta vastasi ruokapalvelut huoltajien ennakkotilausten pohjalta. Lisäksi oli varattu ylimääräisiä kasseja niille, jotka eivät ole muistaneet tai ehtineet ilmoittautua. Tästä on informoitu Wilman kautta kohdennetuin viestein 4.–9. luokkalaisten lasten huoltajia.

SPR:n ruokajako on hyväntekeväisyystoimintaa, jossa he jakavat ylijäämäruokaa. Ruoka on kaupungin lahjoittamaa, muttei meidän organisoimaamme. Tästä on tiedotettu niin huoltajia kuin tukea tarvitsevia. Lisäksi SPR on tiedottanut asiasta omilla kanavillaan.