Vielä ehtii ilahduttaa vähävaraista lasta ja yksinäistä vanhusta

0
Kaarina-talon Joulupuu sijaitsee lehtilukusalissa.

Seurakuntien organisoima Lahja lapselle -keräys on Kaarinassa jo päättynyt, mutta vielä on mahdollisuus lahjoittaa iloinen joulu vähävaraisiin tai muuten vaikeissa oloissa eläviin lapsiperheisiin. Nuorkauppakamarien Joulupuu-keräykseen kerätään lahjoja 13.12. asti.

Kaarinassa keräystä koordinoi Airiston Nuorkauppakamari. Päämääränä on antaa joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka muuten jäisivät ilman.

– Poikkeuksellisena aikana keräys tuntuu erityisen tärkeältä, kannustaa projektipäällikkö Janica Relanto kamarin tiedotteessa.

Viime vuonna Kaarinan Joulupuu-keräyksellä saatiin lähes 700 lahjaa.

Keräyskuuset sijaitsevat Kaarina-talolla, Piispanristin Prismalla ja Piikkiön K-Supermarketissa.

Keräykseen voivat osallistua yritykset ja yksityiset lahjoittajat. Lahjat jaetaan lapsille ja nuorille kaupungin sosiaalihuollon ja lastensuojelulaitosten kautta.

Lisäksi Airiston Nuorkauppakamari lanseerasi tänä jouluna Kaarinaan uuden keräyksen. Ikäihmisille kerätään joulukukkia Operaatio Amarylliksessä.

Kukkakaupat toimittavat paketoidun tulppaanikimpun, joulutähden tai amarylliksen Kaarinan kaupungin kotihoidolle, josta ne viedään koteihin, joissa ei muita vieraile tai omaisia ei ole.

– Saimme tähän idean keväällä, kun niin monen sosiaalinen piiri kaventui. Usealle vanhukselle kotihoidon työntekijä voi olla tänä vuonna ainoa vierailija kodissa, kommentoi Kimmo Hollmén .

Operaatio Amarylliksen kukkakimpun voi hankkia Kaarinan keskustassa sijaitsevasta Jennyn Kukkakaupasta tai Kukkakauppa Katariinasta, Ravattulassa sijaitsevasta Kukkakauppa Helminukasta tai Piikkiön Kukkakaupasta.

Joulumieltä

 

Lapsille

1. Valitse Joulupuusta itsellesi pakettikortti, josta näet lahjan saajan iän ja sukupuolen. Joulupuu löytyy esimerkiksi Kaarina-talosta.

2. Osta lahja.

3. Paketoi lahja ja kiinnitä lahjan päälle kuusesta nappaamasi pakettikortti. Lisää pakettikorttiin tieto lahjan sisällöstä. Pakettikortti vaihdetaan henkilökohtaiseen joulutervehdykseen ennen lahjan antamista.

4. Tuo lahja Joulupuun keräyspisteeseen esimerkiksi Kaarina-taloon.

Ikäihmisille

1. Valitse kukkakaupassa tai sivustolta www.lyyti.in/operaatio_amaryllis, millaisen ja minkähintaisen kimpun haluat lahjoittaa iäkkäälle. Samalla maksat kimpun.

2. Täytä samalla myös omat tietosi (eivät välity lahjan saajalle). Voit halutessasi jättää oman tervehdystekstin, joka toimitetaan kukan mukana.