”Ei tämä pandemia ilman rokotuksia lopu”– Koronarokotukset käynnistyivät Kaarinan terveyskeskuksessa ja hoivakodeissa

0
Lääkäri Jimi Svahn sai Kaarinassa ensimmäisten joukossa koronarokotuksen. Terveydenhoitaja Hanna Saari, että viime viikolla pistettiin yhteensä 66 koronarokotetta.

Kaarinan pääterveysasemalla aloitettiin viime viikolla koronarokotukset. Ensimmäisten joukossa rokotteen sai infektiopoliklinikalla lääkärinä työskentelevä Jimi Svahn .

– Rokotteen ottaminen ei oikeastaan mietityttänyt. Luotan siihen tutkimusdataan, jota rokotteesta on saatu. Rokotteen hyödyt ovat varmasti suuremmat kuin haitat, Svahn kommentoi pistosta odottaessaan.

Koronarokotteen ottaminen oli Svanhille itsestään selvää myös siksi, että hän kohtaa työssään koronapotilaita.

– Kokemusteni perusteella myös koronaan sairastuneilla nuorilla ihmisillä voi olla vakavia oireita ja oireet kestävät osalla sairastuneista hyvinkin pitkään.

Viime viikolla Kaarinassa rokotettiin kaikkiaan 66 työntekijää. Tästä viikosta lähtien Kaarinassa rokotetaan johtavan ylilääkärin A ntti Sandénin mukaan 260 henkilöä viikossa. Lukuun sisältyvät tehosteannokset, jotka annetaan 3-4 viikon päästä ensimmäisestä rokotteesta.

Rokotukset aloitettu palvelutaloissa


Ensimmäisenä rokotusvuorossa on THL:n ohjeistuksen mukaan terveydenhuollon henkilöstö, joka työssään hoitaa koronapotilaita.

Kaarinan hoivakodeissa käynnistyivät koronarokotukset tällä viikolla.

Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen arvelee, että kotona asuvien, kaikkein vanhimpien ja sairauksiltaan suurimmassa riskissä olevien vuoro saattaisi olla parin kolmen viikon päästä.

Koronarokotusjärjestelyistä saa tietoa Kaarina-lehdestä ja kaupungin verkkosivuilta. Lisäksi Kaarina-talon pääovelle ja ikäihmisten palvelupisteille aiotaan viedä tiedotteita koronarokotuksista.

Yhteinen etu

mielessä


Koronarokotteita pistänyt terveydenhoitaja Hanna Saari kertoi, ettei Kaarinan terveysaseman työntekijöitä ole tarvinnut houkutella koronarokotukseen. Rokotusten käynnistyessä viime viikon maanantaina oven takana oli ihmisiä jo jonossa.

Saaren tietoon ei ole tullut, että kukaan hänen rokottamistaan ihmisistä olisi saanut rokotteesta mainittavia oireita.

– Osalla on voinut pistoskohta punoittaa tai käsi olla kipeä, kuten rokotteen jälkeen yleensä.

Lääkäri Jimi Svahn palasi rokotteen saatuaan työpisteensä ääreen jatkamaan vastaanottoa. Hän toivoo, että ihmiset rohkenisivat ottamaan koronarokotteen sitten, kun rokotusvuoro tulee kohdalle.

– Jokainen tekee päätöksen rokotteen ottamisesta tietenkin itse. Se, että mahdollisimman moni ottaa rokotteen, on meidän kaikkien suomalaisten etu, koska ei tämä pandemia muullakaan lopu.