Herrasniittyyn ja Littoisiin tulossa uusia vuokrataloja

0
YH-Kodit rakennuttivat viitisen vuotta sitten Turun Loft-tehtaan edustalle esimerkkiasunnon konttiin myyntiä edistääkseen.

Vaikka Kaarina on suhtautunut penseästi siihen, että Turun vuokrataloyhtiö TVT Oy rakennuttaa omia vuokratalojaan Kaarinaan, muille yhtiöille kaupunki ei ole sanomassa ei, vaikka ne vuokrataloja rakennuttaisivatkin.

Kaarinan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina kahta vuokratalohakemusta. Toisessa Piispanristille aiottiin rakentaa rivitaloja, toisessa Littoisiin kerrostaloja.

Piispanristin vuokrarivitalot tulisivat Herrasniittyyn Nurminiitynkadulle. Lainan hakijayhtiönä on Kiinteistö Oy Kaarinan Mesimarja, hakijayhtiön tuleva omistaja on YH-Tammi Oy ja rakennuttajana toimii YH-Kodit Oy. Rivitaloja tulisi kuusi, asuntoja 24. Asunnot olisivat kaksioita, kolmioita sekä neljän huoneen huoneistoja.

Littoisten vuokrakerrostaloja aiotaan Pasmakadulle, samaan kortteliin Littoisten terveysaseman kanssa. Lainan hakijayhtiönä on As Oy Kaarinan Katintorni. Tulevana omistajana ja rakennuttajana on samat yhtiöt kuin Herrasniitylläkin.

Kerrostaloja tulisi Littoisiin yksi, ja se sisältäisi 33 asuntoa. Asunnot olisivat yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen huoneistoja.

Kaarina puolsi kummankin yhtiön korkotukilainahakemusta ARAlle. Kaarinan kaupungin maankäyttöryhmässä hankkeiden nähtiin soveltuvan Kaarinan asuntomarkkinoille.