Kaarinalainen lintutieteellisen yhdistyksen johtoon

0
Kaarinassa on järjestetty useita lintuopastuksia.

Turun Lintutieteellinen Yhdistys valitsi syyskokouksessaan uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi kaarinalaisen Suvi Riihiluoman .

Riihiluoma korvasi yhdistyksen johdossa sitä useita vuosia johtaneen sauvolaisen Jari Kårlundin . Kårlund jatkaa hallituksessa, kuten muutkin hallituksen nykyiset, joihin Kaarinasta kuuluu myös Jorma Hellsten .

Riihiluoma pohtii, että tahto oman lähiluonnon monimuotoisuuden suojeluun kasvaa, jos lajeja ja niiden vuorovaikutussuhteita tunnettaisiin paremmin. Tämä tavoite tukee yhdistyksen linnustonsuojelutyötä. Lintuopastukset ja yleisön kasvanut kiinnostus luonnossa liikkumiseen tarjoavat hyvät mahdollisuudet luonnonsuojeluhalukkuuden kasvuun.

Lempäälästä kotoisin oleva 39-vuotias Suvi on harrastanut lintuja koko ikänsä. Hän liittyi Pirkanmaan Lintutieteelliseen yhdistykseen vuonna 2003 ja toimi yhdistyksen hallituksessa vuosina 2010–2015. BirdLife Suomen retkikummina Suvi on toiminut kymmenisen vuotta. Hän aloitti Turun Lintutieteellisessä Yhdistyksessä retkikummina vuonna 2018.

Turun Lintutieteellinen Yhdistys on BirdLife Suomen Varsinais-Suomen alueyhdistys.