Kaarinan kirkko todennäköisesti Kaarinan rokotuskeskukseksi

0
Kaarinan kirkko. Arkistokuva.

Kaarinan seurakuntaneuvosto hyväksyi tänään keskiviikkona yksimielisesti esityksen, että seurakunta luovuttaa Kaarinan kirkon kaupungin koronarokotusten keskukseksi.

– Kaupunki oli tällaista meiltä tiedustellut, ja yhdessä heidän kanssaan tätä on alustavasti jo suunniteltu. Virallista päätöstä kaupunki ei ole kuitenkaan vielä rokotuspaikasta tehnyt, mutta seurakunnan osalta asia on siis selvä, taustoittaa Kaarinan seurakunnan kirkkoherra Ville Niittynen .

Rokotukset sakraalitilassa


Kaupunki lähestyi seurakuntaa asiassa 19.1. Seurakunta selvitti mahdollisuutta suostua kaupungin pyyntöön. “Todettiin asian olevan merkitykseltään suuri: pyyntöön suostumisella olisi mittavia vaikutuksia seurakunnan toimintaan useamman kuukauden ajan; toisaalta se vahvistaisi huimasti seurakunnan asemaa kaupungissa nostamalla lähes kirjaimellisesti ‘kirkon keskelle kylää’ vuonna 2021 Kaarinassa”, esiteltiin seurakuntaneuvoston esityslistalla.

Jälkimmäinen näkökulma todettiin seurakunnan johtoryhmässä niin tärkeäksi ja keskeisten strategiatavoitteiden mukaiseksi, että pyyntöön vastattiin myöntävästi.

Kaupungin terveyspalveluista kävi kolme viranhaltijaa katselmuksessa Kaarinan kirkossa ja totesi tilat erinomaisesti rokotuskeskuksen tarpeisiin soveltuviksi.

Näillä näkymin koronarokotuksiin vuokrataan kirkkosali, kirkkosalin sivuhuone eli kokoushuone, eteisaula ja eteisaulan WC-tilat. Vuokrataso on sama kuin seurakunnan vuokratessa koulun väistötiloja kaupungille vuonna 2018.

Rokotustila on samalla sakraalitila, jonka uskonnollisia symboleja ei voi peittää. Kaupunki tuo paikalle omat lukolliset jääkaapit rokotteita varten. Seurakunta vastaa eteisaulan ja WC-tilojen siivouksesta, kaupunki kirkkosalin ja kokoushuoneen.

Neljä kuukautta rokotuksia


Rokotusten kestoksi on arvioitu 15 viikkoa. Päivässä Kaarinan kirkolla kävisi 500 ihmistä rokotettavana.

Kaarinassa ei olisi muuta rokotuspaikkaa.

Kaarinan seurakunnan toiminta keskittyisi rokotusten ajaksi Kuusiston kirkkoon, Kaarinan kirkon seurakuntasaliin ja alakertaan sekä Poikluoman ja Littoisten seurakuntataloille.

Koska koronarokotteista ei vielä tiedetä, milloin niitä saadaan riittävät määrät, varmaa aikataulua ei ole. Rokotusten toivotaan olevan ohi kesään mennessä, mutta seurakunnan täytyy varautua siihen, etteivät ne ole.

On mahdollista, että rippikoulujen konfirmaatioita ei voida pitää Kaarinan kirkossa. Katariinanseurakunta on luvannut Varissuon kirkon ja Tuomiokirkkoseurakunta Turun tuomiokirkon Kaarinan seurakunnan konfirmaatioita varten.

Varsinaisen vuokrasopimuksen solmii seurakuntayhtymän kiinteistöpalvelut.