Kaarinan koronamäärät kasvavat taas – Koronarokottamisten aikataulu entistä epävarmempi

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan koronatapausten määrät kasvavat jälleen. Viime Kaarina-lehden julkaisun jälkeen uusia tapauksia vahvistettiin 13, kun viikkoa aiemmin uusia tapauksia oli vain kolme.

Kaarinan kokonaislukema epidemian alusta on THL:n tiistaisen tiedon mukaan 205.

Viime viikolla kerrotun Piispanlähteen koulun koronatartunnan lisäksi myös Hovirinnan koulussa on todettu koronatapaus.

Piispanlähteellä altistui 33 henkilöä, Hovirinnassa 55.

Koronarokottamisten aikataulu on Kaarinassa yhä epävarma, kuten koko Suomessa, kertoo Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen .

Tällä hetkellä Kaarina on saanut koronarokotteita niin, että niitä pystytty pistämään noin 300 henkilölle viikossa. Tahti on hyvin hidas Kaarinan väkimäärän kannalta, ja tämänhetkisen tiedon mukaan se hidastuu entisestään: Pfizer tiedotti pystyvänsä toimittamaan Suomeen väliaikaisesti vähemmän rokotteita kuin alun perin oli suunniteltu.

Sekä Kaarinan terveysviranomaiset että koko Suomi odottavat nyt malttamattomana sitä, että toinen, Astra Zenecan koronarokote saisi EU:ssa myyntiluvan. Silloin toivon mukaan Kaarinassakin päästään rivakampaan rokotustahtiin. Lisäksi kyseinen rokote säilyy paremmin, joten rokotusjärjestelyt ovat yksinkertaisempia.

Arjonen kertoo, että kyselyitä koronarokotuksista tulee terveyskeskukseen erittäin paljon. Rokotevastaisuutta ei ole ollut näköpiirissä, päinvastoin.

Tosin rokotetta ei voida antaa kaikille, kuten raskaana oleville.

Kaarinan sosiaali- ja terveyshuollon henkilökunnan rokottamiset alkavat olla nyt maalissa, ja koronarokotuksia jatketaan hoivakodeissa, sekä kunnallisella että yksityisellä puolella. Muiden kaarinalaisten rokottamisen aikataulua ei pystytä tällä hetkellä ennustamaan.

– Joudumme elämään kädestä suuhun, ynnää Arjonen.