Kaarinassa pilviä kaarina

0
Petri Nieminen lähetti Kaarina-lehdelle kuvan pilvikaaresta Kaarinassa.

Erikoinen ilmiö taivaalla ihastutti kaarinalaisia sunnuntaina. Sosiaalisessa mediassa moni nimesi ilmiön haloksi, mutta todellisuudessa kyse oli pilvi- eli sumukaaresta: sateenkaaren erikoismuodosta, joka pienen pisarakoon vuoksi ei ole värikäs vaan lähes valkoinen.

Haloja muodostuu auringon, kuun tai jonkin muun valonlähteen ympärille, mikä ei täsmännyt Kaarinassa nähtyyn valkoiseen taivaankaareen. Ursa kertoo, että pilvikaari muodostuu muiden sateenkaarien tapaan vastakkaiselle puolelle taivasta kuin aurinko.

Pilvikaaria eli valkeita sateenkaaria voi näkyä myös kesällä. Ne ovat harvinaisempia kuin haloilmiöt tai tavalliset sateenkaaret. Pilven pisarat ovat niin pieniä, että valo ei taitu ja muodosta värejä vaan taipuu.