Kaarinassa vain vähän uusia koronatapauksia – Piispanlähteen yläkoululla tartunta

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Uusien koronatartuntojen määrä Kaarinassa on kääntynyt jyrkästi laskuun: uusia tapauksia ilmaantui viikossa ainoastaan kolme.

Kaarinan koronatartuntojen kokonaismäärä epidemian alusta on nyt 192.

– Toisaalta koronatesteissä kävijöiden määrät ovat vähentyneet, joten koko tilanne ei näy tilastoissa, miettii Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen.

Koulujen avautumisen vaikutus näkyy pian koronaluvuissa. Tiistaina kävikin jo ilmi, että Piispanlähteen yläkoululla on todettu koronatartunta, ja altistuneita lähdettiin jäljittämään.

Terveyskeskukseen on otettu paljon yhteyttä sen kyselemiseksi, milloin koronarokotuksiin voi tulla, mutta Arjonen toivoo, että terveyskeskuksen yhteydenottokanavia ei ruuhkautettaisi näillä kyselyillä. Vastausta ei ole antaa.

– Jos tällä hetkellä pystytään rokottamaan vain runsas sata henkilöä viikossa, kestää vielä kauan, ennen kuin tulee muiden vuoro. Meillä ei myöskään ole tietoa, milloin isompia eriä aletaan saada, Arjonen taustoittaa.

Koronarokotusten järjestäminen syö kaupungilta paljon resursseja. Arjonen toivoo ymmärrystä sille, että kiireettömiä aikoja ja ennaltaehkäiseviä palveluita voi olla vaikeampi saada.

Koronarokotuksilla ei pitäisi olla vaikutusta laboratorioaikoihin.

Tammikuussa terveyskeskuksessa otettiin myös käyttöön ilmoittautuminen vastaanotolle tekstiviestillä. Arjosen mukaan alkukankeuksia on ollut, mutta pääasiassa uusi palvelu on toiminut hyvin.

Tekstiviestissä lukee vastaan ottavan lääkärin tai sairaanhoitajan nimi mutta ei huoneen numeroa. Tieto huoneesta on pääterveysasemalla aulan infotaulussa lääkärin tai sairaanhoitajan nimen kohdalla.

– Toivomme, että tekstiviestipalvelu vähentäisi ruuhkia infopisteellä. Vastaus-tekstiviesti on tosin syytä lähettää vasta sitten, kun aidosti on paikan päällä, jotta henkilökunta ei turhaan ala kutsua sisään! Arjonen kommentoi.​