Kaupunki aikoo tukea seuroja korona-aikana – Lisätukea puolet tavallisesta vuosiavustuksesta

0
Koronaepidemian ehkäisemiseksi tehdyt rajoitustoimet ovat ajaneet koripalloseura Ura Basket ry:n taloudellisiin ongelmiin.

Kaarinalaiset yhdistykset ovat saamassa avustusta koronaepidemiasta aiheutuneisiin taloudellisiin menetyksiin, mikäli myös valtuusto asettuu helmikuun kokouksessaan Kaarinan kaupunginhallituksen kannalle.

Ylimääräistä kaupungin rahaa on tarkoitus varata 60 000 euroa. Jotta tukia voidaan antaa seuroille, valtuuston on vielä myönnettävä lisämääräraha.

Kaupunginhallituksen linjauksen mukaan yhdistykset voisivat anoa koronatukea korkeintaan 50% siitä, mitä ne saisivat normaalisti kaupungilta vuosittaista avustusta. Tätä määrää ehdotti kaupunginhallituksessa Atte Mäki (kok.), ja se hyväksyttiin yksimielisesti.

Alkuperäisessä esityksessä tukea olisi myönnetty vain 20% seuran vuosittaisesta avustuksesta.

Tukipäätökset tekee kaupunginhallitus.

Koronaa ei huomioitu vuosiavustuksissa

Idea yhdistysten rahalliseen tukemiseen syntyi, kun koripalloseura Ura Basket lähestyi teknistä lautakuntaa ja anoi avustusta koronarajoitusten aiheuttamien tulomenetysten kattamiseksi. ”Toivomme, että toimintamme liikunnan edistämiseksi nähdään kaupungissa niin arvokkaaksi, että sen käynnissä pysymiseen annetaan lisätukea nyt, kun se ei pysty itseään rahoittamaan”, hakemuksessa perusteltiin. ”Rajoitustoimet ovat kestäneet kohta jo vuoden. Kevään sulkutoimia ja harrastusten rajoittamisia ei huomioitu millään tavalla uuden toimintakauden avustuksissa.”

Lautakunnalla ei ollut sopivia määrärahoja, joista se olisi voinut myöntää avustusta. Lisäksi muutkin seurat ovat vastaavassa tilanteessa. Tekninen lautakunta ehdottikin kaupunginhallitukselle, että kaupunki tekisi laajemman koronatukilinjauksen koronarajoituksista kärsiville toimijoille.

Teknisessä lautakunnassa Arto Elo (sd.) oli ehdottanut 100 000 euron määrärahan varaamista tarkoitukseen, mutta hallituksen pohjaehdotukseen summa oli kutistunut 60 000 euroon.

Aiemmin viime keväänä kaupunki päätti jo myöntää yhdistyksille hakemuksesta vuokrahuojennuksia kaupungin omistamissa tiloissa.

Ura Basketilla kymppitonnien menetykset

Ura Basket oli pyytänyt tukea 15 000 euroa. Viime vuonna Ura Basket sai 26 000 euroa, joten kaupunginhallituksen ehdoilla koripalloseuralla olisi mahdollisuus anoa tukea 13 000 euron verran.

Ura Basket kertoo viime vuonna menettäneensä tuloja yhteensä 29 680 euron edestä. Tulonmenetyksiä syntyi harrasteryhmien peruuntumisista (2350 euroa), tyhjille katsomoille pelatuista otteluista (3000 euroa), korisleirien peruuntumisesta (1150 euroa), Sporttis ja Liikkari -liikuntakerhojen osallistujamäärän vähenemisestä (9180 euroa) ja JBT-koripalloturnauksen peruuntumisesta (14 000 euroa).

Kaarinaan rekisteröityjä yhdistyksiä on yli 300. Tavallisesti kaupunki on avustanut vuosittain urheiluseuroja yhteensä 170 000 eurolla, nuorisojärjestöjä 20 000 eurolla, kulttuuritoimintaa 65 000 eurolla sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävää toimintaa 17 000 eurolla.