Kirismäen kenttä saatiin tänä vuonna ensimmäisenä luistelukuntoon

0
Neljävuotias Eevi ja kaksivuotias Iina testasivat torstaina Kirismäen kentän jään isänsä Tuukka Leinon kanssa. Talkoovoimin jäädytetty Kirsimäen luistelukenttä on valmistunut yleensä ensimmäisten joukossa, sillä asfalttipintaisena se jäätyy nopeammin kuin esimerkiksi hiekkakenttä.

Kelien pakastuttua some-kanavilla on kyselty malttamattomana, milloin Kaarinassa pääsee luistelemaan. Odotus palkittiin vihdoin tällä viikolla, kun talkoovoimin hoidettava Kirismäen kenttä avautui loppiaisena luistelijoille.

Keskusliikuntapuiston, Piikkiön liikuntahallin ja Littoisten luistelukenttiä jäädytetään parhaillaan. Liikuntapaikanhoitaja Kari Sula arvioi, että luistelemaan pääsee ensi viikolla.

Kenttien jäädytystä on hidastanut tällä viikolla suuri ilmankosteus ja toisaalta liian leuto sää.

– Jäädytyksen kannalta ihanteellista olisi, että pakkasta olisi vähintään viisi astetta ja ilmankosteus olisi alle 50 prosenttia, Sula kommentoi.

Kaarinassa on yhteensä parikymmentä luistelukenttää, joista Kirismäen kentän lisäksi Rauhalinnan, Rauvolan ja Harvaluodon kenttiä ylläpidetään talkoolaisten voimin. Koulujen yhteydessä olevia kenttiä aletaan jäädyttää viheraluepäällikkö Ossi Vesalaisen mukaan mahdollisesti ensi viikolla, mikäli pakkaset jatkuvat.

– Priorisoimme, että saamme ensin nämä kolme kenttää luistelukuntoon. Ensi viikolla katsomme, miltä pakkastilanne näyttää ja teemme sen jälkeen päätökset muiden kenttien jäädyttämisestä, hän kertoo.

Kaikkien 20 kentän jäädyttäminen edellyttää hänen mukaansa, että Kaarinaan saadaan kunnon pakkastalvi.

– Muutaman pakkaspäivän takia ei kannata kentille tuhlata vettä.

Kaarinan kenttien ja latujen tilanteen voi käydä tarkistamassa verkosta Jää- ja latuinfosta, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta Liikunta ja ulkoilu -linkin takaa.