Koronahuijaus-lehtistä jaettu myös Kaarinassa

0
Tältä huijauslehtinen näyttää.

Monien kaarinalaisten lukijoiden postilaatikkoon tuli viime viikolla lehtinen, joka väittää koronarajoituksia salaliitoksi. ”Tämä on ihmiskunnan historian suurin huijaus”, lehtisessä väitetään. ”Todellinen tarkoitus on talouden tuhoamisen ja ihmisten hallinnan lisäksi väestön pakottaminen rokotuksiin.” ”Se mitä näemme virallisissa tiedotusvälineissä, on puhdasta informaatioterrorismia.”

Aiemmin, joulukuussa, samannäköistä lehtistä oli jaettu ainakin Turussa. Tiedossa ei ole, mikä taho lehtistä painaa ja levittää.

Niin tarpeellista kuin kriittinen keskustelu koronarajoituksista ja -rokotteista onkin, kyseinen lehtinen on käytännössä huuhaata. Lähteenään lehtinen pitää ”tuhansia lääkäreitä, lakimiehiä ja tavallisia kansalaisia”, nimeämättä tarkemmin ketään asiantuntijaa tai organisaatiota.

Lehtinen keräsi pitkän keskustelun Facebookissa Kaarinalaiset -ryhmässä. Kommentteja tuli yli sata, joista moni piti lehtisten levittämistä pöyristyttävänä ja vastuuttomana. Osa piti lehtisen väitteitä varteenotettavina.

Yksi kommentoi: ”Mun mielestä kaikki saa uskoa mitä haluaa. Toinen uskoo Jumalaan, toinen Allahiin, kolmas lentävään mattoon ja yksi Toyotaan. Eikö tähän maailmaan mahdu mielipiteitä yhtä monta kuin ihmistäkin? Eihän se ole keltään, pois mitä toinen uskoo?”

Tähän tuli vastaus: ”Vaarallisesta taudista väärän tiedon levittäminen nimenomaan on joltain toiselta pois.”

Moni punnitsi koronarokotteen ottamisen hyötyjä ja haittoja ja jakoi niistä asiallista tietoa.

Eräs keskustelija oli ottanut jo koronarokotteen. Hän kertoi saaneensa siitä seuraavat oireet:

”1. Ilon kyyneleet 2. Kiitollisuus 3. Optimismi 4. Näky paremmasta huomisesta 5. Kipeä käsivarsi yhdeksi illaksi.”