Koronakaranteeni hyvitetään päivähoidon maksuissa

0

Kaarinan sivistyslautakunta teki tarkennuksia varhaiskasvatuksen ja koulujen iltapäivätoiminnan asiakasmaksuehtoihin. Lapsia on ollut tänä syksynä pois varhaiskasvatuksesta ja iltapäivätoiminnasta lääkärin määräämän koronakaranteenin vuoksi. Poissaoloja ei ole kuitenkaan hyvitetty asiakasmaksuissa, koska lapset eivät välttämättä ole olleet itse sairaana.

Vastedes karanteenin aikainen poissaolo huomioidaan asiakasmaksuissa. Sivistyslautakunta päätti, että perheelle annetaan maksuhyvitys varhaiskasvatuksesta karanteenin aiheuttamista poissaolopäivistä silloin, kun tartuntatautilääkäri on määrännyt lapsen karanteeniin.

Iltapäivätoiminnan osalta lautakunta päätti, että kuukausimaksua peritään 85 euroa, jos lapsi on karanteenin takia pois enintään 5 päivää, ja 55 euroa, jos poissaolo kestää 6–10 päivää. Iltapäivätoiminnan maksu on Kaarinassa normaalisti 110 euroa kuukaudessa.

Maksuhyvityksen saaminen edellyttää sekä päivähoidossa että iltapäivätoiminnassa tartuntatautilääkärin viranomaispäätöksen toimittamista. Karanteenihyvityksiä saa 1.8.2020 jälkeisistä maksuista.