Koronarokotukset Kaarinassa alkoivat – Epidemia menossa parempaan suuntaan

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan terveyskeskuksessa annettiin maanantaina ensimmäiset rokotukset koronaa vastaan.

Tällä viikolla rokotteen saa Kaarinassa noin 60 henkilöä. Jatkossa tammikuussa koronarokotteen saa viikossa tehosterokotuksineen noin 130 henkilöä.

– Tämä on alustava tieto. Mukana on useita epävarmuustekijöitä, huomauttaa kuitenkin Kaarinan johtava lääkäri Antti Sandén .

Aluksi Kaarinassa rokotetaan hoitohenkilökuntaa. Sandén arvelee, että ehkä jo tammikuussa päästäisiin rokottamaan myös kaikkein hauraimpia riskiryhmiä eli käytännössä hoitokodeissa asuvia.

Muiden kuntalaisten vuoro on aikaisintaan maaliskuussa.

Koronarokotusten antaminen sitoo tällä hetkellä sekä rokottavia että rokotuksen saavia työntekijöitä, mikä kuormittaa terveyskeskusta. Lisäksi järjestelyjä on ollut vaikea suunnitella etukäteen, sillä vasta juuri ennen vuodenvaihdetta tiedettiin, millon ja miten paljon rokotuksia Kaarinaan saadaan.

– Pfizerin rokote on myös varsin herkkähipiäinen, ja rokotteet täytyy antaa pääterveysasemalla. Henkilökohtainen toiveeni on, että pian saataisiin myös niitä rokotteita, jotka kestävät kuljettamista ja säilyvät tavallisessa jääkaapissa. Silloin rokotuksia voi antaa myös muualla, kommentoi Sandén.

Kaarinan koronatilanne osoittaa onneksi nyt laantumisen merkkejä.

– Viime viikko oli huomattavan rauhallinen. Myöskään massa-altistumisia esimerkiksi päiväkodeissa ei ollut, Sandén toteaa.

Viime tiistain jälkeen Kaarinassa on THL:n mukaan todettu 12 uutta koronatartunaa, yli puolet vähemmän kuin edellisellä viikolla. Tiukat rajoitukset näyttäisivät purreen.

Kaarinan kokonaislukema on THL:n mukaan nyt 189 koronatartuntaa epidemian alusta.