Lisää TVT:n vuokrakerrostaloja Kaarinan ydinkeskustaan?

0
Havainnekuva uudesta TVT:n kerrostalosta, jota aiotaan Kaarinan ydinkeskustaan. Havainnekuvan laati Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit.

Voivalan rivitalohankkeen lisäksi Turun kaupungin vuokrataloyhtiö TVT Oy aikoo Kaarinan ydinkeskustaan lisää vuokrakerrostalojaan samaan kortteliin, jossa jo valmistumassa olevat TVT:n vuokrakerrostalot sijaitsevat.

Kaarinan kaupunginhallitus käsittelee myös tätä hanketta tulevana maanantaina. Pohjaehdotuksessa Kaarina ei lausunnossaan puoltaisi hankkeen korkotukilainahakemusta asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle.

Uusi kerrostalo oli L:n muotoinen. Asuntoja tulisi 65, ja niiden keskipinta-ala olisi 54 neliötä. Kortteli sijaitsee Hovirinnantien ja Lautakunnankadun kulmauksessa.

Samassa korttelissa on tällä hetkellä sekä kovan rahan asuntoja, Kaarinan vuokrataloja että Turun vuokrataloja. Hakijan mukaan hanke on Kaarinan maankäytön ohjelman mukainen ja täydentää korttelin viihtyisäksi kokonaisuudeksi. Sen sijaan Kaarinan kaupungin näkökulmasta hanke yksipuolistaisi alueen asuntorakennetta eikä halua yhdelle alueelle vuokratalokeskittymää.

Lainan hakijayhtiönä on Asunto Oy Eerikinhovi, Kaarina, ja rakennuttajana toimisi TVT Asunnot Oy. Urakoitsijana toimisi Hartela Länsi-Suomi Oy.