Mielipitei: Ostaisin Hovirinnassa soutuveneen, mutta…

0

Soutaminen on luonnonläheinen ja ympäristöystävällinen harrastus, sellaisenaan erinomaista fyysistä ja henkistä kuntoilua. Ei haise pakokaasu eikä pärise moottori. Voi kuunnella veden solinaa ja lintujen laulua sekä ihailla rauhassa Kaarinan rantamaisemia. Soutuvene on myös erinomainen väline onki- tai uisteluretkelle tai pidemmälle venevaellukselle lähisaaristoon.

No, ostaisin, mutta missä venettä säilyttäisin? Kaupunkimme keskustan tuntumassa ei ole paikkaa, jossa voisi pitää soutuvenettä. Kaarinan kaupunki upotti melkoisen määrän rahaa Hovirinnan pienvenesataman kunnostamiseen. Hyvä asia sinänsä, mutta tulikohan rahat jaettua järkevällä tavalla?

Mihin tarvitaan 7–8 metriä leveitä laitureita? Eivät niitä ainakaan veneilijät tarvitse. Olisipa pieni osa näistäkin rahoista käytetty pistolaitureiden välissä olevan rannan kunnostamiseen sellaiseksi, että siihen voisi vetää soutuveneen maihin ja mahdollisesti vielä lukita sen ketjulla johonkin. Sen sijaan ranta maisemoitiin isoilla kivenlohkareilla, jotka estävät rantautumisen.

Tilanne olisi vielä pelastettavissa, jos kiviä raivattaisiin pois ja tilalle tuotaisiin puomi, vaikka käytöstä poistettu sähköpylväs, jonka ympärille ketjun voisi lukita. Ei maksaisi paljon.

Kun lähestyin asiassa kaupunkia, sain vastauksen, että ainoastaan Littoistenjärvellä sekä Voivalassa voi vuokrata soutuvenepaikkoja. Nämä rannat ovat kuitenkin aika kaukana keskusta-asukkaille. Soutuvene tarvitsee paikan, jossa sen voi vetää maalle. Sain vain tylyn vastauksen: Hovirintaan ei tule soutuvenepaikkoja. Piste.

Keväällä on kunnallisvaalit. Olen valmis kampanjoimaan sellaisen ehdokkaan puolesta, joka lupaa järjestää soutuvenepaikkoja Hovirintaan, puoluekannasta riippumatta!

Mauri Valli

Ex-veneilijä