Monet Kaarinan valtuuston aktiivit empivät vaaleihin lähtöä

0
Kaarinan suojeluspyhimys, Pyhä Katariina.

Kaarinan paikallispuolueilla on jo pitkät ehdokaslistat, joilta löytyy tuttuun tapaan useimmat nimet myös istuvasta valtuustosta.Moni Kaarinassa näkyvästi vaikuttanut nimi kuitenkin puuttuu.

Esimerkiksi kokoomuksen listalla ei näy Hannu Hurmetta, Tero Kuusistoa, Laura Langh-Lagerlöfiä, Malla Rannikko-Lainea, Marja Vaistetta, Sanna Vauranojaa eikä Pauliina Välivaaraa.

Heistä esimerkiksi Hurme on Kaarinan pitkäaikaisimpia päättäjiä ja valtuuston varapuheenjohtajia. Tero Kuusisto on Kaarinan kaupunkikehityslautakunnan nykyinen puheenjohtaja.

Hannu Hurme vastaa kysymykseen siitä, onko hän aikeissa jatkaa, mystisesti ”Vastaus selviää aikanaan”. Tero Kuusisto ei ollut vielä palauttanut ehdokaslomaketta mutta kertoo olevansa kallistumassa siihen, että pyrkisi taas mukaan. Malla Rannikko-Laine harkitsee vielä.

Sen sijaan Laura Langh-Lagerlöf ja Pauliina Välivaara ovat jo päättäneet jättäytyä pois, ensin mainittu saadakseen aikaa yritykseen keskittymiseen, jälkimmäinen perheeseen.

Sanna Vauranoja harkitsee vielä. Hänen intonsa yhteisiin asioihin ei ole vähentynyt, mutta vaakakupissa pois jäämistä puoltaa aikapulan lisäksi esimerkiksi tyytymättömyys hyvä veli -verkostoihin ja kaupungin virkamiehiin.

– Kaupunginhallitus on pitkään edellyttänyt talouden tasapainottamista. Meille tuodaan vuosittain valittavaksi verokorotus tai tuntikehyksen leikkaaminen koululaisilta. Missä ovat uudet innovaatiot ja ketterä Kaarina?

Marja Vaiste ei ole lähdössä ehdolle. Politiikka yrittäjäelämän rinnalla on ollut hankala yhtälö.

Aikaa ei riitä, ja lisäksi yrittäjä on tottunut nopeampaan asioiden toimeenpanoon. Häntä on hirvittänyt esimerkiksi koulurakentamisten pitkittyminen, mikä on tullut kalliiksi.

– Toivon uusille päättäjille intoa ja rohkeutta tehtäväänsä ja olen kiitollinen kaikille, jotka jaksavat, yli puoluerajojen! Vaiste kommentoi.

”Tilaa nuoremmille”

SDP:n listalta puuttuu nykyisen ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pekka Kaukonen , hiljattain SDP: ryhmäpuheenjohtajana toiminut ja eduskuntaan pyrkinyt Timo Virkkula sekä Henrik Kosonen.

Heistä Pekka Kaukonen tietää, että ei tule asettumaan ehdolle.

– Jossain kohtaa pitää antaa tilaa nuoremmille. Olen mielestäni liian vanha kunnallispolitiikkaan, ja ymmärrän sen myös itse, hän toteaa.

Myös Henrik Kosonen on tehnyt päätöksensä, ja se on ei. Hänen perusteluinaan on ajanpuute sekä tyytymättömyys Kaarinan päätöksentekoon.

– En näitä viittätoista vuotta vaihtaisi pois, mutta osalla valtuutetuista vaikuttaa olevan tarve saada oma leimansa historiankirjoihin, kuntalaisen veroeurojen kustannuksella. Esimerkiksi jo tehtyjä valtuuston päätöksiä vedetään takaisin, jolloin hankkeet viivästyvät ja kustannukset nousevat.

Timo Virkkula empii. Hän pelkää sitä, että osa poliittisen loanheiton kurasta osuu ennen pitkää myös Ura Basketiin, jossa hän aloitti syksyllä toiminnanjohtajana.

– Toisaalta minusta on ollut motivoivaa olla mukana silloin, kun keskustelu on ollut asiallista ja ratkaisuja on etsitty avoimin mielin.

Hannu Rautanenkin epäröi

Vihreiden listalta puuttuu Kaarinan päätöksenteon konkari Hannu Rautanen sekä Outi Wegelius, Liinu Leiwo, Tomi Kurkilahti, Terttu Eriksson ja Assi Ailoranta.

Rautanen ei vielä ole varma siitä, lähteekö ehdolle. Myös Liinu Leiwo harkitsee vielä.

Sen sijaan Tomi Kurkilahden, Terttu Erikssonin ja Assi Ailorannan päätös on ei – ”aikansa kutakin”, Kurkilahti kommentoi. Eriksson ja Ailoranta halusivat keskittyä muihin elämän osa-alueisiin.

Wegeliusta Kaarina-lehti ei tavoittanut.

Vasemmistoliiton listoilta puuttuu nykyisistä valtuutetuista Tuomo Laine. Hän ei aio pyrkiä enää mukaan.

Päättyvällä valtuustokaudella perussuomalaisissa kuohui valtakunnallisesti, ja lopulta osa luottamushenkilöistä siirtyi Siniseen tulevaisuuteen. Kaarinassa sinisiin lähti Johanna Huhtala. Hän ei vielä ole tehnyt päätöstä, aikooko pyrkiä jälleen mukaan. Siniset eivät myöskään ole yrittäneet aktiivisesti etsiä Kaarinasta ehdokkaita.