Pääkirjoitus: Kuukauden yrityksenä

0

Jos työnäsi on lapioida hiekkaa, kokeile joskus olla lapio tai hiekka. Tai no, hankkiudu tilanteisiin, joissa joudut astumaan esimerkiksi asiakkaasi, oppilaasi, potilaasi tai jonkun muun vastinparisi rooliin. On hätkähdyttävää, mitä uutta silloin näkee tutuista asioista ja miten yhtäkkiä ymmärtää reaktioita, joita omasta mukavuusalueesta käsin ei aina käsitä.

Itse pääsin kokeilemaan pitkästä aikaa haastatellun roolissa olemista, kun Niina Sjöholm ja Marja-Leena Hämäläinen Kaarinan Kehityksestä jututtivat Kaarina-lehden toimittajia ja myyjiä. Lopputulos löytyy täältä. Kaarina-lehti on Kaarinan Kehityksen tammikuun Kuukauden yrityksenä.

Jatkossa suhtaudun taas ymmärtäväisemmin esimerkiksi siihen, kun lehteen haastattelemieni ihmisten on joskus vaikea luovuttaa vallankahvaa jutun kirjoittajalle. Piti purra hammasta, että en lähtenyt itse kirjoittamaan Kaarinan Kehityksen tekstiä ja sanelemaan, mitä sinne pitää tulla…

Kaarinan Kehityksen laatimasta Kuukauden yrityksen jutusta tuli perusteellinen. Sieltä löytyy esimerkiksi vinkkejämme siitä, miten toimia, jos yrityksestä toivottaisiin juttua paikallislehteen. Sama tiedote kaikille medioille ei nimittäin ole se paras vaihtoehto.

Kaarinan Kehitys halusi myös esitellä meitä: miten Kaarina-lehden väki on tänne päätynyt ja mitä muuta teemme.

Ajoittain huomaa, miten paikallislehteä pidetään kuin vastaansanomattomana byrokraattisena olentona. Toki paikallislehti on instituutio, jonka toiminnalla on jatkumo ja pelisäännöt, mutta käytännössä me tekijät olemme ihan ihmisiä, jotka haluamme tehdä hyvää lehteä.

Kaarina-lehden artikkeleita tekevät ja koordinoivat Maria, Heinimaija ja Taina. Ilmoituksista ja mainoksista vastaavat Tessa ja Ann-Mari. Meihin saa ja kannattaa ottaa yhteyttä, ja toiveita otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!

Maria Kesti​