Uhkapelissä koronan kanssa: HC Indiansilla paras kautensa Suomi-sarjassa, kannusta kotijoukkuetta Ruudussa

0
– Pelaajat ovat kantaneet todella hyvin vastuun koronaviruksen välttämisestä. Emme halua, että joukkueeseen tulee yhtäkään tartuntaa, sillä kausi keskeytyisi siihen, kommentoivat Mika Palmroos ja Reima Kivinen Kaarinan jäähallilla. Kaukalossa pelataan ilman maskeja, mutta pukuhuoneissa ja hallissa liikkuessa kasvomaskeja käytetään. Lisäksi joukkueella on käytössä kaksi pukuhuonetta tartuntojen minimoimiseksi.

Kaarinan Kiekko-Poikien edustusjoukkueen HC Indiansin luistimet ja mailat ovat tauon jälkeen päässeet taas aktiiviseen käyttöön. Koronaepidemian vuoksi marraskuussa keskeytetty Suomi-sarja jatkuu 13.2., mikäli tulevat koronarajoitukset sen sallivat.

Lisäksi olympiakomitea linjasi viime torstaina, että Suomi-sarja katsotaan kilpasarjaksi, ja 22-henkinen joukkue saa nyt harjoitella kokonaisuudessaan jäällä.

Vielä viime viikolla epävarmaa oli, pakataanko kamppeet jo kokonaan kaappeihin odottamaan ensi syksyä. HC Indians piti joulukuun harjoittelutaukoa tulevaa odotellessaan ja tammikuussa harjoitteli alle 10-henkisissä ryhmissä.

– Jos kaikki olisi katkaistu nyt, uhkana oli, että emme saa enää takaisin pelaajia ja sponsoreita. Ilman pelejä ei ole sponsoreitakaan, toteaa HC Indiansin toiminnanjohtaja Mika Palmroos .

Maalivahdeilla hyvää kilpailuaSarjan jatkuminen otettiin innostuneena vastaan jo siksi, että Hc Indianseilla on meneillään paras kausi koko viiden vuoden mittaisella Suomi-sarja-urallaan. Joukkue on tällä hetkellä toisena, kun viime kaudella joukkue otteli sarjan häntäpäässä.

– Meillä on ollut tällä kaudella todella hyviä pelejä, joukkueenjohtaja Reima Kivinen iloitsee.

Varsinkin maalivahtipelaaminen on hänen ja Palmroosin mukaan nostanut tasoaan. Joukkueella on kaksi maalivahtia, Pontus Paakkonen ja Kalle Hokkanen , jotka tsemppaavat toisiaan: kumpikin palaa halusta päästä jäälle mutta omilla katsomovuoroilla ei jäädä kyräilemään toista vaan kannustetaan.

– Ylipäätään joukkueella on äärettömän hyvä yhteishenki, kehaisee Palmroos.

Valmennukseen on saatu sekä Juha Nurmisen kokemusta että Rasmus Varheenmaan nuorta intoa.

Puolustuspelaamiseen saatiin kiinnitettyä Palmroosin ja Kivisen mielestä huippupelaajat, ja puolustuspeli on ollut nopeampaa ja vahvempaa kuin aiemmin. Huoltajiakin on nyt kaksi aiemman yhden sijaan.

Tulovirta jäissäSuomi-sarja on kutistetun kauden vuoksi jaettu kahteen lohkoon: Etelä- ja Pohjois-Suomeen. Muutoin pelejä tulisi sarjassa niin tiiviillä aikataululla, että loukkaantumisriski kasvaisi.

Näillä näkymin sarja päättyy huhtikuun puoleenväliin.

HC Indians on sitoutunut pelaamaan tarvittaessa ilman yleisöä eli ilman lipputuloja. Osa Suomi-sarjan joukkueista on arvellut, että ei tähän pysty ilman toiminnan lakkauttamisen riskiä.

Palmroos kertoo, että HC Indians on saanut koronasta huolimatta laskunsa maksettua joulukuuhun saakka, mutta mikäli tuloja ei nyt saada jostain, tappiota syntyy.

Palmroos ja Kivinen saavat työstään jäähallilla vain innostusta ja iloa, mutta rahallisia menoja syntyy jää-, tuomari- ja bussimaksuista. Esimerkiksi yhden kotipelin hintalappu seuralle on 700–800 euroa.

Otteluita saa tulla katsomaan vain alle kymmenen henkilöä. Tavallisesti paikalla olisi 70–80 katsojaa, ja ideaali seuran talouden kannalta olisi parisataa.

Palmroos ja Kivinen vinkkaavat, että ottelut löytyvät televisiosta ja verkosta Ruutu+-palvelusta. Maksamalla Ruutu+-palvelussa HCIK:lle saa koodin, jolla saa kuukauden katseluoikeuden koko Ruutu+-palveluun mutta hyöty tulee oman kaupungin seuralle.

HC Indians pelaa kotiotteluita Kaarinan jäähallissa 20.2., 27.2. ja 6.3.