Vaihtaako HC Indians rasistisena pidetyn nimensä?

0
HC Indiansin intiaanilogoa muutetaan todennäköisesti ensi kaudeksi.

Monet urheiluseurat ympäri maailmaa ovat viime kesän jälkeen poistaneet nimistään intiaaneihin viittaavia sanoja ja logoja. Alkuperäiskansoihin viittaavien seurannimien on koettu perustuvan rasistisiin stereotypioihin. Esimerkiksi Ruotsin jääkiekkoliiga Frölunda Indians ja amerikkalaisen jalkapallon joukkue Washington Redskins ovat vaihtaneet nimensä.

Suomessa intiaaninimiä on vain muutamalla seuralla, joista Kaarinassa sattuu olemaan yksi, HC Indians.

– Emme ole tästä paineita ottaneet, mutta kyllä me tästä melkein päivittäin olemme vakavasti jutelleet. Itse olisin valmis muuttamaan nimen takaisin HC KaKiPoksi eli HC Kaarinan Kiekko-Pojiksi, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Mika Palmroos .

– Tällä kaudella nimeä ei kuitenkaan saada vielä muutettua. Muutokseen ryhdytään näillä näkymin sitten, kun sarja päättyy. Itse pitäisin hyvänä sitä, että jatkossa nimestä kävisi suoraan ilmi, että seura on Kaarinasta.

HC Indians sai intiaaninimensä noustuaan Suomi-sarjaan. Palmroos itse oli nimenvaihdoksen aikana poissa seurasta eikä tiedä, miksi nimi muutettiin.

Uuden nimenmuutoksen myötä myös HC Indiansin logo vaihtuu.

– Todennäköisesti järjestämme kilpailun uudesta logosta, Palmroos lupaa.