Virkaan valittu rakennuspäällikkö testataan uudelleen

0

Kaupungin teknisessä toimessa on pitkään ollut resurssivajetta samaan aikaan, kun meneillään on mittavat koulurakennusprojektit. Tilanteen oli tarkoitus nyt korjaantua: tekninen lautakunta päätti joulukuussa valita äänestyksen jälkeen Kaarinan rakennuspäällikön virkaan Mika Hiltusen.

Kaupunginjohtaja Harri Virta käytti kuitenkin päätökseen otto-oikeutta.

– Voi olla, että myöhemmin henkilövalinta ei muutu, mutta kaikille hakijoille ei ollut tehty samoja analyyseja, joten valinnasta olisi todennäköisesti valitettu. Jo nyt meille saapui asiasta yksi oikaisuvaatimus, Virta perustelee.

Ei pitkitetä

Virran pohjaehdotuksessa viran hakuaikaa olisi jatkettu kuukaudella, ja valinta olisi tehty uudestaan. Kaupunginhallitus oli kuitenkin nihkeä pitkittämään prosessia, ja Virta teki muutetun pohjaehdotuksen, jossa asia palautettaisiin vain uudelleen valmisteluun.

Käytännössä Hiltuselle tehdään nyt tasavertaisesti samat testit kuin kahdelle muulle kärkeen päässeelle hakijalle. Tämän kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti.

Sekä teknisen lautakunnan pohjaehdotuksena että valintatyöryhmän enemmistön kantana oli ollut, että virkaan olisi valittu Tuomo Ritvanen. Lautakunnassa äänestettiin Ritvasen, valintatyöryhmän kakkossijalle valitseman Pasi Hyvösen sekä käytännössä kolmossijalla olleen Hiltusen välillä.

Nämä kolme olivat myös olleet ulkopuolisen konsultin soveltuvuusarviossa, mutta ainoastaan Ritvanen ja Hyvönen pääsivät sen jälkeen jatkoanalyyseihin.

Vain vähän hakijoita

– Sinällään Kaarinassa alkaa olla hyvä tilanne koulurakentamisissa ja pahin paniikki ohi. Neljäs rakennuttajainsinööri aloitti juuri, ja käytännössä jokaisella kouluprojektilla on nyt vastuuhenkilö. Tilanne on parempi kuin kolmeen vuoteen ja paranee entisestään, kun rakennuspäällikkö valitaan ja kokonaiskoordinointi saadaan kuntoon, Virta sanoittaa.

Rakennuspäällikön virka oli haettavana syyskuussa, mutta sitä haki vain viisi henkilöä. Jatketulla hakuajalla virkaan pyrki lopulta yhteensä 13 hakijaa. Viisi heistä ei täyttänyt kelpoisuusehtoja ja kaksi vetäytyi.

Rakennuspäällikkö vastaa Kaarinan kaupungin talojen rakennuttamisesta, rakennusten kunnossapidosta ja kiinteistöhuollosta. Aiemmin virka on ollut nimeltään toimitilapäällikkö ja sitä ennen tilakeskuksen päällikkö. Pestiin ei kuitenkaan saatu ketään, eikä sitä ole hoitanut kukaan sitten marraskuun 2019. Viran tehtävät jaettiinkin syksyllä kahtia rakennuspäällikön ja palvelupäällikön viroiksi.