Ekosalama vahva kakkonen Porin pakkasessa

0
Patri Filatoffin ajama Ekosalama ravasi vuoden neljännessä kilpailussa maanantaina Porissa kakkoseksi. Vuoden avaus toi uran toistaiseksi ainoan ykköstilan Turussa.

Porissa naksui maanantai-iltana 13 asteen pakkanen, ja ravureiden kaviot nostivat hienoista lumipöllyä kaviouran pinnasta, kun kaarinalaisen Patri Filatoffin ohjastama ruuna Ekosalama pani viimeisen kierroksen ratkaisuhetkillä parastaan.

Seitsemänvuotias A.T. Ekon poika tuli lopun niin hyvin, että se työnsi päänsä maalipaalulle melkein samalla hetkellä kuin koko kisan johtanut Niko Jokelan Viveka Viltsu. Voittajalle saatiin kilometriajaksi 31,3a, ja on makuasia, hävisikö Ekosalama tuloksiin merkityn kymmenyksen vai ainoastaan osan siitä.

Patri Filatoffia tuomaristo muisti 30 euron sakolla ruunan maalisuoran alun liiasta komentamisesta.

Porissa kilpaili samassa lähdössä kaksi kaarinalaisen Jussi Hautasen valmennettavaa. Hautasen itsensä ohjastama An-Valpuri ravasi neljänneksi ajalla 17,6a ja Olli Koivusen kyytiinsä saanut Stronghold (18,0a) viidenneksi.

Rauli Ala-Karvia