Häh: Eikö Voudinaukiolle tulekaan palvelutaloa?

0
YIT on tuonut Voudinaukiolle kyltin kertomaan tulevasta rakennusprojektista. Kerrostalo rakennetaan Hovirinnantien varteen.

Kaarinan kirkon eteläpuolella Voudinkadun varrella on laaja pysäköintialue, joka on kaavoitettu kerrostalolle. YIT:n aikeista aloittaa rakennustyöt on huhuttu jo muutaman vuoden, ja nyt suunnitelmat ovat viimein tarkentuneet.

YIT rakennuttaa Voudinaukiolle vuokrakerrostalon, johon on tarkoitus rakentaa 37 asuntoa.

YIT Suomi Oy on omistanut Voudinaukion vuodesta 2015. Aiemmin paikalle oli tarkoitus tulla palvelutalo iäkkäille. Mitähän sille suunnitelmalle tapahtui?

– Kumppani, joka olisi vastannut palvelutalon toiminnasta, ei lähtenytkään hankkeeseen mukaan. Se suunnitelma jäi siis toistaiseksi käyttämättömäksi, vastaa rakennuttajapäällikkö Antero Mäkelä YIT:ltä.

Hovirintalaisille Voudinaukio on pitkään ollut ilmainen parkkialue. Varsinkin konfirmaatioissa ja muissa kirkon isoissa tapahtumissa pysäköintialue on ollut vilkkaassa käytössä.

– Se kansalaisoikeus valitettavasti päättyy, ja varmasti se voi harmittaa. Kukapa ei haluaisi ilmaiseksi parkkeerata naapurin tontille! Jatkossa tälle tontille tulee kuitenkin vain asuntojen omat parkkipaikat, Mäkelä toteaa.

Hiukan yleistä pysäköintitilaa jää yhä YIT:n kerrostalotontin ja Mainingin kiinteistön väliin.

Mäkelä arvelee, että aikaisintaan työt käynnistyvät työmaalla syksyllä.

Korkotukilainaa ARAlta hakee YIT Suomi Oy, ja yhtiön tulevana omistajana on Kansallis-Vuokra.

Kaarinan kaupunginhallitus puolsi maanantaina Asunto Oy Kaarinan Voudinaukion ARA-tukihakemusta. Koulun läheisyyden vuoksi kaupunki olisi kuitenkin toivonut suurempia asuntoja.