HC Indians otteli Suomi-sarjan johtoon

0
Kuva lauantailta HC Indiansin

Harvoin on koettu, että kaarinalainen joukkue johtaa jotain valtakunnallista palloilusarjaa. Nyt sekin on koettu, sillä viikonlopun aikana HCIK siirtyi piikkipaikalle jääkiekon Suomi-sarjassa voitettuaan porilaisen Karhu HT:n tasaisessa taistossa numeroin 4–3.

Juha Nurmisen ja Rasmus Varhenmaan valmentama kaarinalaisjoukkue on pystynyt säilyttämään tuntuman peliin hämmästyttävän hyvin, vaikka väliin mahtuu yli kahden kuukauden tauko pandemian takia.

HCIK:n lauantainen vastustaja kuuluu myös sarjan eliittiin – etenkin kun joukkue on saanut vahvistuksia Savonlinnan Pallokerhosta, Mestiksestä.

Ensimmäinen erä oli HCIK:n vahvaa ja sitoutunutta joukkuepelaamista. Kiekko ja pelaajat liikkuivat, eikä vastustajalle jätetty tilaa pelin rakenteluun. Ensimmäisen erän jälkeen kaarinalaisilla oli ansaittu 3–1-johto.

Toisessa erässä puntit tasoittuivat: peli oli hyvätasoista ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmilla maaleilla. Sekä Paakkonen HCIK:n ja Kotkaniemi Karhun maalilla olivat hyvässä torjuntavireessä. Toinen erä HCIKlle 1–0.

Kolmanteen erään porilaiset tulivat päättäväisinä. Tilanteita Paakkosen maalilla oli solkenaan. 4–2-kavennuksen jälkeen tilanne alkoi näyttää jo huolestuttavalta kaarinalaisittain. Ajassa 58.18 Karhu pääsi tilanteeseen 4–3. HCIK kesti kuitenkin Karhun viime hetken loppurynnistyksen kuudella kenttäpelaajalla ja niin kolme sarjapistettä jäi Kaarinaan.

Ottelu pelattiin määräysten mukaisesti tyhjälle katsomolle.

HCIK:n kauden viimeiset runkosarjan kotiottelut ovat sunnuntaina 28.2. kello 13.30 (HCIK vastaan Haukat) ja lauantaina 6.3. kello 17 (HCIK vastaan Pyry). Näiden otteluiden jälkeen alkavat play-off-pelit.

M aalit: 1–0 04.09 (Kantola, Siiki), 2–1 15.57 (Konttila, Harkka), 3–1 18.50 (Tikka, Vento, Konttila), 4–1 24.01 (Tikka, Leppikoski, Mattsson).

Teksti ja kuva: Velimatti Lehtonen