Kaarinan koronaepidemia menossa parempaan suuntaan

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan koronaepidemia ei ole pahentunut, vaan uusien tapaustenvähäinenmäärä herättää jo toiveita.Viime tiistainjälkeen uusia vahvistettuja koronatapauksia oli tullut 16, selvästi vähemmän kuin viikkoa aiemmin.

Kaarinassa on THL:n mukaan ollut koronatapauksia epidemian aikana yhteensä 272.

Toisaalta koronatartuntoja oli useissa kaupungin yksiköissä. Yksi tartunta oli Kuusiston päiväkodissa, yksi Kotimäen koulussa ja kaksi Auranlaakson koulussa.

Kuusiston päiväkodissa altistui 21, Kotimäen koulussa ainoastaan 6 ja Auranlaakson koulussa 46.

Kotimäen koulun altistuneiden määrä jäi hyvin pieneksi muun muassa siksi, että mikäli maskeja on käytetty, henkilön ei katsota altistuneen.

Lisäksi yksi koronavirustartunta todettiin yksityisessä Verkanappuloiden Voivalan päiväkodissa. Siellä altistui 19 henkilöä.

– Tartunnat olivat jälleen useista lähteistä. Kaarinassa ei ole ollut selkeitä yksittäisiä tartuntaryppäitä, joista olisi seurannut useita tartuntoja, toteaa Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen.

Kaarinan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 133. Ilmaantuvuusluku suhteutetaan kuntien asukaslukuun: kuinka monta tartuntaa on sataa tuhatta asukasta kohti.

Asukasta kohti Kaarinassa on vähemmän tartuntoja kuin naapurikunnissa Paimiossa (suhdeluku 212) ja Turussa (suhdeluku 148) mutta selvästi enemmän kuin Liedossa (85) tai Paraisilla (53).

Maakunnassa isoimmat suhdeluvut ovat tällä hetkellä Pyhärannassa (250) ja Paimiossa.