Kaarinan runofestareille väkeä Jyväskylästä asti – Videoita katsottu yli 1500 kertaa

0
Runoilijoiden paneelikeskustelu striimattiin Kaarina-talosta.

Runo-Kaarina-festivaali tavoitti – järjestäjiensä yllätykseksi – runsain mitoin väkeä, vaikka tapahtuma järjestettiinkin tänä vuonna vain verkossa ja omatoimirasteina.

– Toteutustapa oli tosi hyvä kokemus ja opetti paljon siitä, miten näinä aikoina voidaan ihan oikeasti osallistua, miettii Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino .

Videoita oli maanantaihin mennessä katsottu yhteensä yli 1500 kertaa.

Erityisen suosittuja ovat olleet neljän Runo-Kaarina-voittajan – Hanna Syrjämäen, Ilkka Tahvanaisen, Raisa Jäntin ja Pirkko Soinisen – paneelikeskustelu sekä muutamat runoklubivideot. Yleisö osallistui paneelikeskusteluun chattailemalla.

Monia videoita voi vielä katsoa tämän viikon, ja myös Kaarina-talon pihan runovalopolulle ja runosuunnistusrasteille pääsee yhä tällä viikolla.

Lisäksi festareilla pidettiin rap- ja runotyöpajoja. Niissä oli osallistujia Kaarinan lisäksi kaukaakin, muun muassa Jyväskylästä ja Seinäjoelta.

– Työpajoissa oli innostunut ja keskittynyt tunnelma, ja osallistujat antoivat erittäin positiivista palautetta, Leino kertoo.

Festari järjestettiin nyt kolmannen kerran.

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kaarina julkaisee kustannuksellaan voittajateoksen. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994.