Kaupunki etsii ravintolayrittäjää Hovirinnan rantaan

0
THL kehottaa välttämään uimista merivesissä, kuten Kuusistonsalmessa. Sen sijaan sisävesissä, kuten Littoistenjärvellä, bakteeria ei esiinny.

Maanantaina Kaarinan kaupunginhallitus päätti, että Hovirinnan tulevan pysyvän rantaravintolan ja -saunanrakennustöihin otetaan mukaan tuleva ravintoloitsija.

Ravintoloitsija vastaa ravintolan ja kaupunki saunan rakentamisen kustannuksista. Osapuolten välille solmitaan osakassopimus ja perustetaan kiinteistöyhtiö.

Vaihtoehdon etuna on, että kokonaisuudesta saadaan kunnon kokoinen. Mikäli kaupunki rakentaisi saunaravintolan itse, pinta-alaa pitäisi pienentää ja muistakin toiveista tinkiä, jotta määrärahassa pysytään.

Hankkeeseen on varattu 1,4 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen päätös oli kaupunginjohtaja Harri Virran pohjaehdotuksen mukainen. Hallitus hyväksyi myös yksimielisesti Virran lisäyksen, että avoimella kutsulla pyydetään lisää ravintoloitsijayrittäjiä mukaan neuvotteluihin, eli tarjouksia toivotaan muiltakin kuin alkuperäisissä keskusteluissa mukana olleilta.

Tulevan yrityksen valinnassa aiotaan painottaa yrityksen taloudellista kykyä selviytyä projektista.

Saunan ja ravintolarakennuksen on tarkoitus palvella kuntalaisten lisäksi vierasveneilijöitä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi saunaravintolan hankesuunnitelman vuonna 2017. Hanke on ollut toukokuusta 2019 saakka jäissä siksi, ettäsiitäei saatu halutunlaista kaupungin määräämällä budjetilla.

Rannalla on toistaiseksi käytössä väliaikainen konttiravintola Nemo sekä vanha, purettavaksi aiottu saunarakennus.