Kaupunki vuokraa tarvittaessa väkeä koronarokotuksiin

0
Terveydenhoitaja Aila Laitinen antoi Heikki Korhoselle koronarokotteen viime perjantaina.

Kun massarokotuksia ryhdytään Kaarinassa käynnistämään, kaupungilla on mahdollisuus hankkia vuokratyövoimaa rokotuksiin, oman henkilöstön työkuorman vähentämiseksi ja jotta rokotuksia saataisiin jaettua mahdollisimman nopeasti. Näin linjasi Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunta.

THL:n ohjauskirjeen mukaan kuntien tulee järjestää koronarokotukset välittömästi rokotteiden saapumisen jälkeen. Tarvittaessa niitä on voitava antaa myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Päämääränä on ensisijaisesti selvitä omin ja sijaisten voimin, mutta tarvittaessa kaupunki turvaa vuokrahenkilöstöön. Kaupunki varaa tähän tarkoitukseen 650 000 euroa.

Hankinnat tehtäisiin suorahankintoina, vaikka summa saattaakin ylittää lain kynnysarvon siitä, milloin hankinta tulisi kilpailuttaa. Suorahankintaan on kuitenkin mahdollista päätyä ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi. Tämän kriteerin katsotaan täyttyvän koronapandemiassa.

Henkilöstön vuokrauksesta on neuvoteltu yksityisten terveysasemien kanssa, käytännössä Mehiläisen, Pihlajalinnan ja Terveystalon. Kaupungin on ilmoitettava niille vähintäänkin 1–2 viikkoa ennen kuin henkilöstöä tarvitaan. Mikäli apua ei tarvitakaan, kaupunki ei ole velvollinen sitä ostamaan.