Kotona asuvien ikäihmisten koronarokotukset alkavat Kaarinassa ensi viikolla

0
Koronarokotteita saaneiden määrä Kaarinassa 4.2.2021.

Kaupunki tiedotti torstaina iltapäiväneljältä asiasta, jota on terveyskeskukselta kyselty viime viikkoina jatkuvasti: kotona asuvien iäkkäiden kaarinalaisten koronarokotukset alkavat viimein: helmikuun toisella, 8.2. alkavalla viikolla.

Aikoja ei voi varata itse, eikä niistä kannata kysellä terveyskeskukselta. Iäkkäille soitetaan kotiin, ja he saavat puhelimessa tiedon rokotusajasta ja -paikasta.

Ensimmäiseksi eli heti helmikuun toisella viikolla ryhdytään rokottamaan yli 85-vuotiaita. Seuraavalla viikolla on tämänhetkisen arvelun mukaan yli 80-vuotiaiden vuoro.

Mahdollisesti silloin pystytään aloittamaan myös riskiryhmiin kuuluvien 65–70-vuotiaiden koronarokotukset. He saavat Astra Zenecan rokotetta, jota ei suositella kaikkein iäkkäimmille.

Isoja määriä koronarokotteita ei ole vielä saapunut Kaarinaan, vaan Kaarinan terveyskeskuksessa päätettiin siirtää aiempia tehosterokotuksia eteenpäin sen jälkeen, kun THL ohjeisti, että tehosterokotteen kanssa voi odottaa 12 viikkoa.

Rokotukset annetaan aluksi terveyskeskuksessa fysioterapian ryhmätilassa. Viikolla 7 eli 15.2. rokotuspaikaksi muuttuu Kaarinan kirkko.

Kun koronarokotteiden toimitusajat ja -määrät varmistuvat, kaupunki avaa nettiajanvarauksen ja erillisen puhelinlinjan koronarokotusaikojen varaamiseen.

Torstaina 4.2. koronarokotuksen ensimmäisen annnoksen oli saanut 1227 henkilöä Kaarinassa. Toisen annoksen oli saanut 426.