Kutsu KD:n naispiirin vuosikokoukseen säikäytti Facebookin

0

Yhteisöpalveluyritys Facebook on yrittänyt saada alustallaan valeuutisia ja muuta ongelmallista sisältöä aisoihin. Toistaiseksi keinoäly on suitsinut onnahtelevasti kolmen miljardin fasettajansa päivityksiä: oheisseurauksena yksittäiset Facebookin käyttäjät ovat joutuneet absurdeihin tilanteisiin. Esimerkiksi tavallisia tilejä on poistettu ennalta varoittamatta ja vetoomukset saada tilit takaisin ovat lähinnä hukkuneet netin syövereihin.

Kaarinassa outoon tilanteeseen joutui viikonloppuna kristillisdemokraattien valtuutettu Jaana Shelby.

– Olin muutama päivä aiemmin luonut KD:n Varsinais-Suomen naispiirille FB-sivut. Postasin sinne naispiirin vuosikokouksen ajankohdan ja paikan, ja jaoin sen myös KD Kaarinan seinällä. Tämän jälkeen sain ilmoituksen, että sisältöä ei näy muille kuin adminille, koska kyseessä on Facebookin standardien vastainen postaus. Lisäksi viestissä sanottiin, että Facebook kieltää valeuutisten levittämisen, hän kertoo.

Yleensä standardien vastaisilla päivityksillä tarkoitetaan sisältöjä, joissa on väkivaltaa, rikollista käytöstä ja tekijänoikeuksien loukkauksia.

– Kyseessä oli kutsu KD:n naispiirin vuosikokoukseen, sen aika ja paikka! Shelby kummastelee.

Arvelun mukaan koneäly oli laskenut päivityksen spam-materiaaliksi, koska Shelby oli jakanut oman päivityksensä toisella seinällä muutaman minuutin sisällä.

Shelby miettii, miten suuri vaikutus Facebookin arvaamattomalla liipasinsormella voi olla tulevana keväänä. Kevään kuntavaalit ovat koronaviruksen vuoksi käytännössä somevaalit.

– Paljon puhutaan Venäjän puuttumisesta eri maiden vaaleihin. Enemmän pitäisi puhua kansainvälisen korporaation puuttumisesta pienen Suomen kuntavaaleihin, Shelby naurahtaa.

Facebook ei kommentoi medialle yksittäisten käyttäjien ongelmia.