”Maalaaminen on elämän suolaa”

0
Ulla Lehtisen Delphinium.

Koronavuosi on ollut meidän kaikkien osalta erilainen vuosi. Kodin ulkopuolinen kanssakäymisen on vähentynyt. Elämässä ovat korostuneet monet muut asiat.

Kaarinan taideyhdistyksen Kaarina-talossa helmikuun esillä olevassa näyttelyssä yhdistyksen jäsenet ovat kuvanneet omia koronavuoden tuntojaan. Teema ”Mausteita elämästä” antoi melko vapaat kädet.

Näyttelyyn on osallistunut 30 taiteilijaa, joka neljäs yhdistyksen jäsen. Osallistuneiden suuri määrä kertoo harrastuksen merkityksestä jäsenille.

Teosten nimien viereen tekijöitä on pyydetty kirjoittamaan, miksi kyseinen työ kuvaa heidän elämänmausteitaan. Ulla Lehtinen kiteytti hienosti omat tunteensa maalaamansa taulun Delphinium selostuksessa: ”Hetket maalariystävien seurassa ja sininen väri maustavat koko maailmani.” Katsoja voi uskoa, että myös monelle muulle yhdessä maalaaminen on suolaa elämässä.

Maalausten aiheissa korostuu luonto monipuolisuudessaan: on ikuistettu voimaannuttavia muistoja rakkaista paikoista (Lapista, puutarhasta) ja luontoharrastuksista (kasveista, linnuista). Kevät on useassa työssä läsnä. Mieleen on muistunut myös matkalla koetut hetket, hyvät ystävät ja tietenkin lapsenlapset.

Näyttely sisältää kuvataidetta ja keramiikkaa.

Taideyhdistyksen seuraava näyttely on lokakuussa ravintola Pregossa.

Teksti ja kuvat:Tuula Halttunen