Mielipitei: Ikäihmiset kyselevät uimahallin metsän katoamisesta ja toteutumattomasta kuntosalista

0

Kansalaiset ovat vähän ihmeissään metsäalueen kaadosta uimahallin läheisyydestä. Suurimpana murheena on lasten talvisen liukumäen häviäminen.

No, liukumäki näyttää säilyvän, mutta huoli on myös siinä, aiotaanko keskustan metsäalueet pienentää pikkuhiljaa kerrostalojen rakennustarpeisiin.

Rakennustontteja on hyvin runsaasti esimerkiksi Paraistentien ja Tuorlan välisellä alueella.

Toinen kyselyjä aiheuttava asia on puiston rakentamisen viipyminen kaupungintalon ja 8-kerroksisen talon välistä. Silloin torikin olisi uudella paikallaan kaupungintalon edessä ja vanha tori parkkipaikkana. Mitään kummallista estettä asian kuntoon saattamisella ei pitäisi olla.

Kolmas lähes jokapäiväinen keskustelunaihe on esteettömän ikäihmisten kuntosalin poistaminen rakennusohjelmasta. Vuosia odotettu asia, ja vihdoin paikkakin löytyi terveyskeskuksen alakerrasta. Syynä ei voinut olla rakentamiskustannus, tai sitten kustannusten takaisinlaskenta on jäänyt tekemättä. Taloudellinen vertailu olisi ollut kohtuullisen helppo tehtävä, samalla tavoin kun Visiitin tarpeellisuus toistakymmentä vuotta sitten osoitettiin. Esteettömän kuntosalin tehokkaalla käytöllä, muutaman ikäihmisen kuntoutuksella vuosittain ja palvelutaloihin tai terveyskeskuksen sairaalaan siirtymisten vähentämisellä oli helppoa kustannuksia vertaamalla todentaa kuntosalin muutaman vuoden takaisin maksuaika.

Mikä sitten lienee todellinen syy jo suunnitellun kuntosalin loppuun viemiseen? Ei kai kuitenkaan mahdollisen soten syntyminen? Vanhusneuvosto ja kaupungin ikäihmiset ovat pahoillaan.

Keijo Tapper (kok.)

Vanhus-ja veteraanineuvoston varapuheenjohtaja