Miksi Hovirinnan koulu valmistuu ennen Valkeavuorta?

0
C-lohkoa rakennetaan sääsuojan suojissa. Lohkoon tulee pääasiassa luokkahuoneita sekä esikoulun tiloja..

Kaarina-lehden lukijoita on ihmetyttänyt, miksi Hovirinnan koulu valmistuu aiemmin kuin Valkeavuoren koulu, vaikka Valkeavuoren koulun rakentamisesta päätettiin aiemmin ja Hovirinnan koulun sisäilmaongelmat nousivat julkisuuteen vasta Valkeavuoren jälkeen.

Rakennuttajapäällikkö Markku Leinosen mukaan aikatauluihin on vaikuttanut moni asia. Ensinnäkin Valkeavuoren koulun suunnitteluun on mennyt enemmän aikaa, koska rakennuksesta tulee monimuotoisempi ja suurempi kuin Hovirinnan koulusta.

– Valkeavuoren koulun suunnitelmat olivat jo lähes valmiit, kun tuli päätös, että kaikki vanhat rakennukset puretaan. Sen jälkeen todettiin, että on järkevämpää lähteä puhtaalta pöydältä uudelleen liikkeelle jolloin tontin käyttö saadaan mielekkäämmäksi, Leinonen taustoittaa.

Valkeavuoren hankintamuoto eli kilpailullinen neuvottelumenettely on ollut myös aikataulullisesti hitaampi kuin kokonaisurakkana toteutettava Hovirinnan koulu. Osittain hanketta on viivästyttänyt myös liikuntahallin rakentamiseen liittyvät valitukset.