Nuffe saa hymyn myös aikuisten kasvoille – Pehmolelujen Instagramissa löydetään ystäviä ja vaihdetaan kuulumisia

0
Nuffe on saanut paljon postia maailmalta.

Kaupan hyllyllä istui pieni kani. Sen korvat laskeutuivat sivuille, ja se katseli uteliaana maailmaa.

Sen elämä oli ollut aika tylsää, kunnes se kohtasi Piikkiössä asuvan Outi Sippolan. Nykyään Nuffena tunnettu kani kulkee mukana arjessa ja pääsee matkustamaan ympäri maailmaa.

– Kyllähän se herättää mielipiteitä, kun otan kanin mukaan esimerkiksi kahville ja esittelen hänet muille.

Ystävät ihmettelivät, miksi Sippola kantaa pehmolelua mukana, mutta nykyään he ostavat jopa joululahjoja Nuffelle.

Ystävät kannustivat Sippolaa luomaan Nuffelle oman tilin Instagramiin. Pian hän huomasi, että siellähän oli paljon pehmoleluja.

Nykyään pehmolelujen yhteisössä Nuffe lukee muiden pehmolelujen seikkailuista ja kertoo elämästään kuvien ja tekstien avulla.

Ei vain lasten ja nuorten juttu

Ryhmässä on yhteisöllinen tunnelma.

– Kyseessä ei ole nuorison tai lasten innostus, vaan ryhmässä on paljon eri-ikäisiä harrastajia – jos tätä nyt voi harrastukseksi sanoa, Sippola pohtii.

Kun Nuffe tuli ensimmäistä kertaa kotiin, Sippolan mies kysyi vakavissaan, onkohan kaikki ihan kunnossa. Nykyään Nuffe katsoo perheen kanssa jalkapalloa sohvalla ja on osa porukkaa.

– Nuffe edustaa minulle positiivista ajattelua. Teen työkseni nukketeatteria, ja meillä oli meneillään masennukseen ja rankkoihin aiheisiin liittyvä projekti, kun ostin Nuffen itselleni kaupasta. Se toi iloa ja oli oikeastaan kaiken positiivisuuden ilmentymä minulle. Kun Nuffe kertoo kuulumisiaan Instagramissa, hän kertoo omaa tarinaa, Sippola kertoo.

– Ajattelen, että tämä on tavallaan kuin käsikirjoittamista ja hahmon luomista. Olen aina tykännyt tarinoiden kertomisesta, joten on hienoa päästä kertomaan Nuffen tarinaa maailmalle. Nuffen tarina on positiivinen ja tuo iloa kaikille.

Älä murehdi muita

Muiden reaktiot Nuffea kohtaan kertovat Sippolan mukaan paljon heidän huumorintajustaan. Osa voi tulla juttelemaan suoraan Nuffelle, ja jotkut taas katsovat vain pitkään ihmetellen.

– Olin pari vuotta sitten rahtilaivan kyydissä kaksi viikkoa. Matkustin italialaisen miehistön mukana ainoana asiakkaana ja naisena. Siellä oli yksi todella totinen ja asiallinen nuori merimies töissä. En nähnyt hänen koskaan hymyilevän tai nauravan, Sippola kertoo.

– Kun saavuimme Eurooppaan, pidimme grillijuhlat. Nuffe tuli tietenkin mukaan juhlimaan, ja kun tämä vakava nuori mies näki Nuffen, näin hänen hymyilevän ensimmäistä kertaa. Siitä tuli itsellekin tosi hyvä mieli.

Sippola haluaa korostaa, ettei muiden mielipiteitä kannata liikaa murehtia. Maailmassa on niin paljon pahaa ja surullisia asioita. Jos yksi pehmolelu voi saada jonkun hymyilemään edes hetkeksi, ei se silloin voi olla ainakaan huono juttu.

Teksti: Maria Vakkuri