Pahimus: Pitääkö suksillakin olla päällikkö?

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Viime viikolla Länsi-Suomen merivartiosto nosti Voivalan uutisiin, kun jotkut uhmasivat kohtaloaan ajelemalla autolla heikoilla jäillä Voivalan edustalla. Senpä vuoksi Rajavartiolaitos, poliisi, Traficom ja tulli päättivät perjantaina laittaa julkisuuteen ihan viranomaisten haasteen vesilläliikkujille.

Pahimus luki haasteen mutta ei käsittänyt sitä kokonaan.

Teksti oli ymmärrettävää siihen saakka, että vesillä liikkujien kompastuskivenä on usein säätilan ennakoinnin ja asianmukaisen reittisuunnittelun puutteet. Epäselväksi kuitenkin jäi, lasketaanko sukset, luistimet, pulkka ja potkukelkka vesikulkuneuvoiksi ja kuka niissä tapauksessa on aluksen päällikkö.

”Päällikkö on henkilö, joka tosiasiallisesti ohjailee tai hallitsee vesikulkuneuvoa”, luki tiedotteessa. Pahimuksen luistellessa päällikkönä lienee siis yksin Jumala. Entä lasketaanko suksista kumpikin omaksi vesikulkuneuvokseen?

Epäselvyydet haihtuivat, kun Pahimus huomasi silmiensä hypänneen yli alaotsikon, jossa luki ”Tehdään yhdessä turvallinen veneilykesä 2021”. Kyseessä olikin näin ajankohtainen muistutus talvisilla pakkaskeleillä!

Arvatkaa muuten, mistä tiedote löytyy poliisin verkkosivuilta? No, sivulta ”Ajankohtaista” tietenkin.