Pahimus: Missä ovat hiihtoloman sinivuokot?

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Mitä tuolla ulkona on? Lunta? Toki sateet ovat sitä pahasti kurittaneet, mutta talviloma näyttää silti epäilyttävästi ja ainakin etäisesti talviselta. Melkein jo luultiin, että hiihtolomalla olisi päässyt hiihtämäänkin, mutta niin kummia ei sentään kuultu.

Sääkirjat ovat pahasti sekaisin. Viime vuonna sentään sinivuokot kukkivat tähän aikaan Rauhalinnassa ja Raadelmassa, kerättiin pajunkissoja ja soudeltiin merellä. Vähintäänkin hiihtolomalla pitäisi olla koko perheellä influenssa. Nyt jokin koronatauti on tylysti syrjäyttänyt tutun ja turvallisen influenssan ja lapset rakentavat lumiukkoja.

Voih, miten maailma on muuttunut Pahimuksen lapsuusajoista. Jos säät jatkuvat näin outoina, voi käydä niinkin onnettomasti, että tulevana pääsiäisenä sipulikukat pilkistelevät maasta, juhannuksena paistaa aurinko lämpimästi ja jouluna on lunta. Eihän pääsiäinen tunnu pääsiäiseltä ilman räntää, ei tunnu juhannus juhannukselta ilman nollakeliä ja sadetta. Joulutunnelmaankin pääsee oikeasti vasta mörönharmaassa pimeydessä.

(Miksi muuten kukaan ei ole tehnyt lumipahimusta? On 35-vuotis-juhlavuosi ja kaikki. Pahimus lupaa jonkin pahimusmaisen palkinnon, jos joku sellaisen tekee ja lähettää kuvan Kaarina-lehdelle.) (Kaikkein pahimusmaisinta tietenkin on, että palkintoa ei saisikaan.)