Pankkikorttien ja kotiavaimien sijaan vain viinirypäleitä: Metsänpeikko sai tuomion pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja varkaudesta

0

Littoisissa luvatta asuntoihin tunkeutunut, Metsänpeikoksi itseään kutsunut nainen on saanut tuomion Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Hän sai syytteen huhtikuun 2019 ja tammikuun 2020 välillä tapahtuneista teoista. Asianomistajina oli viisi henkilöä.

Lukitsemattomasta ovesta

Pahoinpitely-yrityksen ja laittoman uhkauksen syytteet nainen sai siitä, että hän oli heittänyt kukkaruukun asianomistajaa kohti ja uhannut tappaa tämän. Nainen tunnusti teot.

Varkaussyytteen hän sai siitä, että hän oli tullut erään asianomistajan kotiin suljetusta mutta lukitsemattomasta ovesta, syönyt elintarvikkeita, anastanut pankkitunnukset ja tunnuslukutaulukot, pankkikortteja, ajokortin ja muita henkilökohtaisia kortteja, rahaa, asunnon ja auton avaimet, koruja sekä aurinkolaseja. Syytetty tunnusti käyneensä asunnossa mutta ei tunnustanut varkauksia. Hän kertoi syöneensä asunnossa vain viinirypäleitä.

Edellä mainituista teoista oikeus antoi hänelle tuomion. Lisäksi häntä syytettiin kotirauhan rikkomisesta, mutta syyttäjä luopui syytteestä. Oikeudessa käsiteltiin vain yhtä luvatonta kotikäyntiä, jonka hän teki marraskuussa 2019. Hän oli tullut taloon suljetusta mutta lukitsemattomasta talosta ja poistunut saman tien, kun talonväki oli ilmaantunut paikalle.

Lisäksi oikeus hylkäsi syytteen vahingonteosta. Syytteen mukaan nainen oli rikkonut yhden asianomistajan etuoven lukon. Nainen myönsikin käyneensä talossa mutta kiisti rikkoneensa lukon. Paikalta löytyi tupakantumppi, kassi, sorkkarauta ja kertakäyttöhansikkaita, joissa oli hänen DNA:taan.

Tuomittu oli jo ehdonalaisella

Nainen teki rikokset aiemman rikostuomionsa, ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla. Hänet oli lokakuussa 2019 tuomittu vuoden mittaiseen vankeuteen. Se oli tarkoitus suorittaa puoleksi ehdottomana ja puoleksi ehdollisena, ja jälkimmäisen koeaika olisi päättynyt huhtikuussa 2021. Lisäksi hänelle oli silloin määrätty yhdyskuntapalvelua 30 tuntia.

Aiempi tuomio oli tullut vuosilta 2017–2018 huumausaineen käytöstä, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä törkeästä varkaudesta.

Lopputulemana ehdonalaissääntöjen rikkomisesta ja uusimmista syytteistä nainen sai yhdyskuntapalvelua 120 tuntia.

Syyttäjäkin oli ehdottanut seuraamukseksi yhdyskuntapalvelua, mikäli syytetty ”siihen soveltuu”. Vaihtoehtoisena seuraamusehdotuksena olisi ollut ehdoton vankeusrangaistus.

Lisäksi naisen on maksettava valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa. Valtion varoista maksetaan hänen asianajajansa.

Tuomio annettiin 1.2.