Sade luhisti jäälinnan, lomatekemistä tarjolla tehtäväpoluilla

0
Värikkäitä jäälinnoja on rakennettu tänä talvena ympäri Kaarinaa. Vesisateet koituivat myös Voivalaan nousseen jäätaideteoksen kohtaloksi. Kuva tiistain aamulta.

Sääennustus lupaa Varsinais-Suomeen jopa epätyypillisen lämmintä hiihtolomaviikkoa. Ilmatieteen laitoksen mukaan Kaarinaan on odotettavissa loppuviikolla vesisateita ja plussa-asteita.

Täyskäännöksen tehnyt sää on sotkenut monen perheen lomasuunnitelmat. Niin kävi myös Hovirinnan rantaan suunnitellulle jäälinnalle, jota kaupunkilaisten piti tällä viikolla yhteisvoimin rakentaa.

– Viikonloppuna rannalla oli jo hieno linnan alku, mutta nyt siitä on enää rippeet jäljellä. Alun perin jäälinnan rakentaminen sduunniteltiin nimenomaan hiihtoloman ohjelmanumeroksi, mutta jos sää pakastuu, linnan rakentamista voidaan jatkaa hyvin myöhemminkin, Idun Hellström S:t Karins Folkhälsanista lupaa.

Erityisliikunnan suunnittelija Päivi Mecklin vinkkaa, että Kaarinan kävely- ja luontopoluille on viety ajanvietteeksi erilaisia elämys- ja tehtäväkortteja. Talvisia tehtäväpolkuja voi kiertää Hovirinnassa, Raadelmassa, Ristikalliossa, Piikkiön Hadvalassa, Rauhalinnassa sekä Tuorlassa.

Tarkemmat reitit löytyvät Kaarinan kaupungin verkkosivuilta.

Tehtävät ovat Mecklinin mukaan talveen liittyviä, ja niitä suunnitellessa on huomioitu kaiken ikäiset, erityisesti perheet ja ikääntyneet.

– Esimerkiksi Ristikalliosta löytyy liikunta- ja ulkoilukortteja perheille, Rauhalinnan polku on vastaavasti teemaltaan enemmän aikuisten hyvinvointipolku, Mecklin kertoo.